Eenmaal per week wordt in De Lintwijzer gerepeteerd. 

Eenmaal per week wordt in De Lintwijzer gerepeteerd. 

Drie koren repeteren in koude buitenlucht om voorbereid te zijn op hun concerten in maart

Lint, Borsbeek, Aartselaar -

De coronamaatregelen dwingen verenigingen om creatief te zijn. De koren A Point uit Lint, La-Why? uit Borsbeek en Triton Singers uit Aartselaar repeteren in openlucht voor hun concerten. “Maar nu begint het toch écht koud te worden. In die omstandigheden nieuw repertoire aanleren? Dat lukt niet meer.”

Filip Spoelders

Vorig jaar planden de drie koren hun W3 are Back concerten die normaal in maart 2022 zullen doorgaan. “Toen we deze data aanduidden, gingen we er van uit dat we weinig of geen hinder meer zouden hebben van corona. Maar het is anders uitgedraaid. Onze concerten liggen nog steeds vast op zaterdag 19 en zondag 20 maart. We weten niet of het gaat lukken, maar zetten met de moed der wanhoop door met onze repetities. Dan zijn we in ieder geval voorbereid als we kunnen”, vertelt Steven Snijders. Hij is dirigent bij de drie koren.

Koud

Sinds de strengere regels van november repeteren de leden dus niet meer binnen. “De drie koren hebben in hun gemeente elk een repetitielokaal maar daar is het repeteren onmogelijk geworden door de maatregelen. Daarom verhuisden we naar de speelplaatsen van De Lintwijzer in Lint en het Sint-Jozefinstituut van Borsbeek. We hebben een afdak en staan beschut maar deze week is het erg koud geworden. We oefenen vooral ons bestaand repertoire en sleutelen aan de posities op het podium. Meer kunnen we niet doen want nieuwe liedjes aanleren zou te lang duren in de kou. Toch vinden de leden dit beter dan niets doen. Zeker omdat ze elkaar zo kunnen blijven zien.”

De koude wordt verdreven door de zangstemmen.

De koude wordt verdreven door de zangstemmen. © Triton Singers

Eind deze maand hopen A Point, La-Why? en Triton Singers meer duidelijkheid te hebben over hun drie concerten. “De huidige maatregelen lopen nog tot 28 januari. Hopelijk kunnen we nadien opnieuw binnen zingen. Tot dan is het behelpen. Dit doen we trouwens al anderhalf jaar.”

De ticketverkoop van W3 are Back vat in de meest gunstige situatie pas aan op 4 februari. “Pas wanneer we meer informatie hebben, zullen we de tickets verkopen. De geïnteresseerden kunnen alvast op onze website kijken waar de concerten worden voorgesteld”, geeft Snijders nog aan.

Het zou de eerste maal zijn dat deze drie koren samen een concert brengen. Naast nummers apart te brengen, zullen ze ook samen met 130 zangers op het podium staan. De optredens vinden plaatsen in de Jezuïetenkerk van Lier.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio