© Patrick De Roo

Manu (46) in levensgevaar na brand in Deurne, onderzoek naar drugsproductie

Deurne -

In de Waalhofstraat in Deurne is maandagavond brand uitgebroken. De 46-jarige bewoner raakte levensgevaarlijk gewond. Er wordt onderzocht of in de woning synthetische drugs geproduceerd werden.

sare

De hulpdiensten kregen maandag om 20.01u een oproep binnen voor een keukenbrand in de Waalhofstraat in Deurne-Zuid. “Het bleek om een stevige keukenbrand te gaan”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweer Zone Antwerpen. Het vuur was snel geblust maar de bewoner van het rijhuis raakte wel zwaargewond.

De 46-jarige Manu R. werd met levensgevaarlijke brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte onder meer verbrand in zijn aangezicht en aan zijn handen en wordt in een coma gehouden. Het was al de derde keer in twee jaar tijd dat er brand ontstond in zijn woning.

 

 © Patrick De Roo

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht maar volgens verschillende bronnen werden in de woning precursoren om synthetische drugs mee te maken aangetroffen. Het parket voert een onderzoek naar de productie van verdovende middelen.

Bewoner Manu R. werd negen jaar geleden al veroordeeld voor de productie van synthetische drugs. Hij kreeg toen een celstraf van twintig maanden waarvan de helft met uitstel. Hij verklaarde toen in de rechtbank dat hij GHB had aangemaakt omdat hij er zelf zwaar verslaafd aan was.

In 2018 werd R. het slachtoffer van een mislukte overval in zijn appartement in de Waalhofstraat. Zijn ex-vriendin was met twee mannen naar de woning afgezakt en eiste drugs, met een honkbalknuppel had R. het drietal uit zijn appartement gejaagd.

 

 © Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio