Van 12 tot 26 januari zijn alle kinderen van vijf tot elf jaar welkom in het vaccinatiecentrum Voorkempen voor eerste coronavaccin. 

Van 12 tot 26 januari zijn alle kinderen van vijf tot elf jaar welkom in het vaccinatiecentrum Voorkempen voor eerste coronavaccin. © RR

Eerste prikje voor achtduizend vijf- tot elfjarigen uit Voorkempen vanaf woensdag 12 januari

Brecht, Malle, Wijnegem, Schilde, Zandhoven, Zoersel -

Het vaccinatiecentrum in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle is 12,15, 16, 22 en 26 januari helemaal voorbehouden voor kinderen. Alle achtduizend kinderen, tussen de vijf en elf jaar, uit de Voorkempen kunnen er hun eerste prikje halen.

“Alle uitnodigingen voor vijf- tot elfjarigen uit Brecht, Malle, Wijnegem, Schilde, Zandhoven en Zoersel zijn de deur uit”, weet coördinator Pieter Poriau van Vaccinatiecentrum Voorkempen. “Drie weken later volgt dan de tweede dosis voor de kinderen. Gezinnen die dat willen, kunnen hun afspraken ook samen zetten. Dat kunnen ze zelf doen online of telefonisch via het call center.”

Er zullen in het vormingscentrum geen dieren of stripfiguren rondlopen om de kinderen te verwelkomen. “In overleg met pediaters en kinderverpleegkundigen hebben we ervoor gekozen om het zo eenvoudig mogelijk te houden, zonder randanimatie”, verduidelijkt Poriau.

“Al onze verpleegkundigen hebben evenwel een opleiding genoten om met de kinderen om te gaan, ook de angstige. Hiervoor kregen ze de nodige tips en tricks van de pediaters en kinderverpleegkundigen van AZ Voorkempen.”

Wat ook kan helpen is het filmpje dat de eerstelijnszone opnam. Hier wordt voor kinderen duidelijk wat ze in het vaccinatiecentrum kunnen verwachten.

 (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio