© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ben gespecialiseerd in moderne kungfu en internal martial arts”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Elena Lin (52).

“Vijfentwintig jaar geleden emigreerde ik uit Ex-Joegoslavië. Sindsdien heb ik over heel Europa gewoond. Eerst in Londen, nadien in Athene, Italië, Nederland, Spanje en tot slot België. Dat komt door mijn werk. Ik ben een hedendaagse choreografe, danser en lerares. Ik ontwikkel educatieprogramma’s gebaseerd op Chinese martial arts en op de Chinese cultuur. De fascinatie daarvoor ontwikkelde ik al op jonge leeftijd. Toen begon ik aan kungfu te doen en ben me daar verder in gaan verdiepen. Ik ben gespecialiseerd in moderne kungfu en in internal martial arts, dat meer focust op het spirituele.”

“Waarom kungfu? Dat is hoe ik leef. Ik ben ook aanhanger van het taoïsme, een Chinese filosofie, geloof in yin en yang, in de twee energieën, in leven in eenheid met de kosmos. Ik doe ook veel aan meditatie. Hier in Antwerpen geef ik workshops. Ik geef zowel les aan professionals als aan iedereen die bezig wil zijn met gezondheid en welzijn, met meditatie, yoga, free body expression en free dance expression.”

“Na mijn dansstudies in Amsterdam ben ik op zoek gegaan naar een vruchtbare plek waar ik mijn werk verder kon ontwikkelen, waar ik kon lesgeven. Op de een of andere manier heb ik die plek gevonden in België. Plannen om de blijven heb ik niet. Ik maak geen plannen. Telkens wanneer ik daarmee begin, verhuis ik uiteindelijk naar een ander land. Al ben ik wel bezig met het leggen van connecties in China. Nu is het daar nog te vroeg voor, maar het lijkt me interessant om me te bewegen tussen China en België.” evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio