Op de Begraafplaats Beekstraat kan je nog geen levenloze kindjes begraven. 

Op de Begraafplaats Beekstraat kan je nog geen levenloze kindjes begraven. © Chris Van Rompaey

Begraafplaats Beekstraat krijgt plek om levenloos geboren kindjes te begraven

Lier, Koningshooikt -

De stad Lier gaat de vlinderheuvel op de Begraafplaats Kloosterheide uitbreiden. Op de Begraafplaats Beekstraat in Koningshooikt komt er voor het eerst een plaats om levenloos geboren kinderen te begraven.

“De vlinderheuvel op de Begraafplaats Kloosterheide, waar levenloos geboren kinderen liggen begraven, is bijna vol. Daarom zorgen we dit voorjaar voor een uitbreiding. De huidige heuvel heeft de vorm van een halve maan. Door deze halve maan bij de uitbreiding te spiegelen, ontstaat er een echte vlindervorm. Naast de vlinderheuvel kan je in de bomen linten hangen ter nagedachtenis aan de kinderen”, zegt schepen van Begraafplaatsen Rik Pets (N-VA).

Na 2024 legt de provincie naast de vlinderheuvel een fietsostrade aan. Tijdens een locatiebezoek in december heeft de provincie bevestigd dat de vlinderheuvel ongemoeid zal blijven bij de realisatie van die fietsostrade. Een nog te planten haag zal de grens vormen tussen de fietsostrade en de vlinderheuvel.

Linten ter herinnering

Op de Begraafplaats Beekstraat bestaat de mogelijkheid om levenloos geboren kinderen te begraven en te herdenken nog niet. “We gaan daarom ter hoogte van de kindergraven in een ovaalvorm met sedummatten (een mat waar al gewortelde plantjes in zitten, red.) een plaats creëren waar deze kinderen kunnen worden begraven. De ruimte is wel te beperkt om ook hier een vlindervorm te realiseren. Ook hier kan je in een boom linten ter herinnering ophangen.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio