Themabeeld. 

Themabeeld. ©  gd

Inwoners Mariekerke gaan op zoek naar mysterieus piepend geluid

Al maanden horen de inwoners van Mariekerke (Bornem) een piepend geluid in het centrum. Eerst werd er gedacht aan een defecte gasketel, maar dat was niet de oorzaak. Het geluid komt ook niet van laadpalen voor elektrische auto’s. Buurtbewoners gaan nu zo veel mogelijk noteren waar en wanneer ze het geluid horen en hopen zo het mysterie te kunnen oplossen.

Bron: VRT

“De meldingen komen uit de Omgangstraat, de Paardenstraat en de Karel Van Doorslaerlaan, ter hoogte van het pleintje dat daar ligt, waar de Sint-Jansveldbeek onderdoor loopt”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen.

“Via sociale media en door de buurtbewoners is er afgesproken om de tijdstippen goed te noteren, in de hoop de oorzaak te vinden. Het geluid was al te horen rond 6.15u ’s ochtends, ‘s avonds om 21 of 22u, maar ook overdag. Het is meestal ook maar kort te horen, wat de zoektocht niet makkelijk maakt.”  

Een oplettende luisteraar van Radio 2 meldde dat het piepend geluid mogelijk van een slecht werkende marterverjager kan gaan. Zo’n toestel wordt in auto’s geplaatst om marters op afstand te houden. Normaal gezien is dat geluid niet hoorbaar door mensen.

lydh

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio