DISCUSSIE. Vond jij de ‘stunt’ van Stromae geslaagd, geniaal of toch ongepast?

Het was gisteren hét gespreksonderwerp van de dag en misschien raken vandaag nog steeds mensen er niet over uitgepraat. We hadden al veel straffe stoten gezien van Stromae, maar wat hij zondagavond presteerde voor een miljoenenpubliek op de Franse zender TF1 deed toch weer vele monden openvallen. Plots al zingend antwoorden op een vraag van de nieuwslezeres tijdens het nieuws, niemand deed het hem voor. Maar net het feit dat het gebeurde tijdens een nieuwsuitzending en dat de ‘stunt’ doorgesproken was met de nieuwsdienst doet bij sommigen ook vragen rijzen.

Het gebeurde aan het einde van het bijna tien minuten durend studiogesprek. De presentatrice legde Stromae de vraag voor “Heeft muziek jou tegen je eenzaamheid geholpen?”. Er viel een korte stilte waarop de Brusselse artiest zijn nieuwe single L’enfer aanvatte, dat gaat over zelfmoordgedachten waar hij mee worstelde.

Beklijvend, straf, geniaal … De superlatieven schoten tekort om de stoot van Stromae te beoordelen. Toch waren er ook bedenkingen en dan vooral uit journalistieke hoek. Een ernstige nieuwsuitzending die opeens, maar wel in samenspraak met de nieuwsdienst, artistiek gekaapt wordt en dan ook over een delicaat thema, is niet vanzelfsprekend. Zowel bij VTM nieuws als bij de makers van Het Journaal klinkt het dat hun nieuwsuitzendingen waarschijnlijk niet gehaald zou hebben. Al liet presentator Bart Schols van De Afspraak weten dat hij niet liever zou gehad hebben dan dat Stromae zijn stunt in zijn programma had gedaan.

LEES OOK. Kritiek en lof na opmerkelijke ‘stunt’ Stromae in journaal: “Meer effect dan miljarden die overheden uitgeven aan campagnes”

Vond jij de actie van Stromae geslaagd (of zelfs meer dan dat)? Of vind je het toch bedenkelijk dat een nieuwsuitzending gebruikt wordt om dit statement te maken?

Vastgoed

Jobs in de regio