Smurfentennis voor de kleintjes bij Play & Sport. 

Smurfentennis voor de kleintjes bij Play & Sport. ©  Play & Sport

Play & Sport opent woensdag zomerinschrijvingen en verwacht stormloop, zeker bij kleuter- en themakampjes

Malle -

Play & Sport kon ondanks de coronacrisis vorige zomer nog vijfduizend kinderen een tof en veilig kamp bezorgen op haar verschillende locaties. Vanaf woensdag 12 januari kan er gereserveerd voor de kampen en stages van aanstaande zomer. “Vooral de kleuter- en themastages lopen altijd snel vol”, zegt Stijn Verhaegen van Play & Sport. “Veel ouders zeggen me dat ze woensdag klaarzitten achter de computer om zeker te zijn van hun plekje.”

Kristin Matthyssen

Komende zomer verwacht Play & Sport opnieuw duizenden kinderen. Malle, Brecht, Pulderbos, Brasschaat, Zoersel, Hoogstraten, Grobbendonk: de organisatie met als thuishonk de Mintjens Arena in Westmalle heeft al een groot netwerk aan kamplocaties in de brede regio opgebouwd. Vanaf deze zomer komt daar zelfs Lanaken in Limburg bij. Deze zomer verzorgt Play & Sport ook het vakantieaanbod van de gemeenten Grobbendonk en Kasterlee.

“Vorige zomer is alles goed kunnen doorgaan in aparte bubbels”, vertelt Verhaegen. “Die corona-ervaringen van 2021 nemen we deze zomer mee.”

Tegen de zomer zullen veel kinderen ook gevaccineerd zijn. Maar die vaccinatiestatus zal niet meespelen in de kampwerking en geen verplichting zijn, “tenzij de overheid daarover nog met nieuwe richtlijnen komt, maar dat verwachten wij niet”, zegt Stijn Verhaegen.

Nieuw dit jaar is de festivalstage in Malle, waarbij de deelnemers een hele week lang een echt festival mogen voorbereiden, Ze krijgen een deejay-workshop, leren cocktails maken en gaan aan de slag met een eigen foodtruck. Op het einde van de week vormt hun eigen festival dan de kers op de taart. Ook het aanbod aan stoere kampen voor jongens en meisjes is uitgebreid dit jaar, met onder meer een battle commando stage in Malle. In Hoogstraten is er een streetart & graffiti-kamp.

De ervaring van vorige zomer over het organiseren in bubbels neemt Play & Sport deze zomer mee. 

De ervaring van vorige zomer over het organiseren in bubbels neemt Play & Sport deze zomer mee. ©  Play & Sport

Ook de sportstages, van tennis over voetbal (inclusief bezoek aan profstadion) en ponykampen, zijn er weer. De pony- en creastages vinden plaats bij bij eMJjay Stables in de Witte Hoeve in Pulderbos en in de Galgehoeve in Oostmalle. In Zoersel wordt er gebruikgemaakt van de sporthal van Zoezel in Sint-Antonius en de sporthal van Beuk & Noot.

Woensdag openen de inschrijvingen. “We verwachten weer een stormloop”, zegt Stijn Verhaegen. “Zeker wat ons kleuteraanbod betreft, loopt alles altijd snel vol. Ook avonturenkampen zijn erg in trek.”

www.playsport.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio