De proefopstelling in de Stommehoevestraat 

De proefopstelling in de Stommehoevestraat © RR

Paaltjes en straks planten moeten verkeer in Stommehoevestraat aan banden leggen

Wommelgem -

In de Stommehoevestraat verschenen paaltjes. Het gaat om een proefopstelling die automobilisten er eindelijk moet toe aanzetten zich aan de maximum snelheid van 50 km per uur te houden.

“Op vraag en met inspraak van het buurtcomité van de Stommehoevenstraat hebben we nagedacht hoe we deze lange straat kunnen vergroenen en de gebruikers aanzetten tot het respecteren van de snelheidsnorm (50 km/u)”, aldus schepen van Mobiliteit Alex Helsen (N-VA).

Na enkele vergaderingen kwam deze proefopstelling uit de bus. Eind vorig jaar werd eerst de riolering langs de zuidzijde hersteld en de verzakkingen in het voetpad weggewerkt.

“De zones die nu werden afgebakend met paaltjes worden - na een gunstige evaluatie op het einde van het jaar - nadien bestendigd”, kondigt Helsen aan. “Bedoeling is dat op die plaatsen ‘plantvakken’ komen voorzien van struiken, bomen, planten en bloemen. Gelijktijdig met die aanleg zal dan nog een nieuwe asfaltlaag aangebracht worden en zullen delen van het voetpad aan de noordzijde onthard worden.”

Scherpen Helsen benadrukt dat na de proefperiode alle bewoners de gelegenheid krijgen om hun mening te geven over de geplande heraanleg.(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio