© TV Oost

Lokeren-Temse haalt Seth De Witte terug naar Daknam

Prestigetransfer bij Lokeren-Temse: Seth De Witte heeft zijn krabbel gezet. De 34-jarige Antwerpenaar zat al een half jaar zonder club en keert zo terug naar het Daknamstadion.

yala

LEES OOK. Seth De Witte (34) naar Lokeren-Temse: “Ik wil mijn carrière met een goed gevoel afsluiten”

Seth De Witte maakte het laatste seizoen van het vroegere Sporting Lokeren nog mee. Hij tekende er na de degradatie naar 1B en toonde zich een belangrijke defensieve pion. Een horrorseizoen voor de Wase club draaide echter uit op de laatste plaats en zelfs het faillissement in april 2020. Dat betekende meteen ook een afscheid in mineur voor De Witte. Deinze pikte hem op, maar ook daar moest hij na één seizoen alweer vertrekken. Na een half jaar zonder ploeg is het nu dus de nieuwe fusieclub Lokeren-Temse die de veteraan opnieuw tewerkstelt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het officiële debuut van De Witte zou thuis tegen Wetteren (op zaterdag 22 januari) kunnen komen, op voorwaarde dat de coronamaatregelen het amateurvoetbal dan alweer toelaten. Lokeren-Temse staat momenteel derde in tweede nationale.

Op profniveau staat Seth De Witte vooral gekend als boegbeeld van KV Mechelen. Hij verdedigde de rood-gele kleuren negen jaar, met als orgelpunt de titel in 1B en de bekerwinst in 2019. Desondanks kreeg de kapitein geen nieuw contract bij Malinwa. Eerder in zijn carrière kwam hij ook uit voor Lierse.

KV Mechelen-aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht. 

KV Mechelen-aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht. ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio