©  AFP

David Goffin na eerste zege sinds 9 mei 2021: “De ban is gebroken”

David Goffin (ATP 45) stond maandag met de glimlach de pers te woord. De Belgische nummer één won op het ATP 250-toernooi van Sydney (hardcourt/521.000 dollar) eindelijk nog eens. In de eerste ronde nam de Luikenaar, het achtste reekshoofd, in twee sets (6-4 en 6-4) de maat van de Argentijn Facundo Bagnis (ATP 76).

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Ik heb geprobeerd positief te blijven na mijn nederlaag vorige week”, begon Goffin zijn uitleg. “De trainingen na mijn verlies tegen Molcan waren goed. Ik weet dat ik van ver terugkom. De eerste matchen zijn dus moeilijk. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik, ongeacht mijn spelniveau, zou blijven gaan voor de overwinning. En dat heb ik vandaag gedaan. Ik heb goed gespeeld, was solide in grote delen van de partij en ben goed geëindigd. Deze overwinning heeft de ban gebroken en doet deugd.”

Goffin maakt met zijn zege een einde aan elf nederlagen op een rij. Zijn laatste overwinning dateerde van 9 mei 2021, in de eerste ronde van het Masters 1.000-toernooi van Rome. Goffin treft in de tweede ronde in Sydney de winnaar van het duel tussen de Argentijn Federico Delbonis (ATP 44) en de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 45).

“Het belangrijkste is dat ik de smaak van de strijd op het hoogste niveau weer te pakken heb”, aldus Goffin. “Ik liep vandaag niet weg van het gevecht. Het niveau was nog niet top, maar dat komt later wel. Nu heb ik een rustdag voor ik opnieuw tegen een linkshandige speler speel. Vorige week Molcan was al linkshandig, vandaag Bagnis ook. Mijn laatste partij tegen Delbonis was een ramp (6-2 en 6-1 nederlaag in Rome, red.), maar dat was op gravel. Ik ga nu nog even genieten van mijn overwinning. Morgen ga ik mijn partij terugkijken en heb ik de tijd voor een analyse.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio