Cor Corneillie en Tina De Wolf voor een leeg bord. 

Cor Corneillie en Tina De Wolf voor een leeg bord. © Chris Van Rompaey

Corona houdt worstenbrood weg uit Lierse stadsherberg

Lier -

Sinds de opening tien jaar geleden van stadsherberg d’Eyckenboom op de Grote Markt in Lier delen de uitbaters op verloren maandag worstenbroden aan hun klanten uit. Die lekkere traditie riepen ze nu voor één keer een halt toe.

“Op verloren maandag krijgen we hier tot zo’n zeshonderd klanten over de vloer. Dat vonden we in deze coronatijden niet echt verantwoord”, lichten Cor Corneillie en Tina De Wolf hun beslissing toe. “Dit betekent voor ons een behoorlijk financieel verlies, maar de gezondheid van onze klanten primeert. De meeste mensen begrijpen onze beweegredenen gelukkig ook. Dat onze klanten deze lekkernij nu moeten missen, maken we wel goed op zondag 15 mei, wanneer we ons tienjarig bestaan vieren.”

Bakker Johan Hendrickx, de leverancier van de worstenbroden, begrijpt de beslissing van d’Eyckenboom. “Desondanks hebben we dit jaar meer worstenbroden verkocht dan vorig jaar. De verkoop was zelfs beter dan voor corona. Wellicht moeten de mensen al zoveel missen dat ze het worstenbrood niet willen overslaan.”  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio