© Hollandse Hoogte / David Rozing

Pallieterland start volgende week met vaccineren van jonge kinderen

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Vaccinatiecentrum Pallieterland zet op woensdag 19 januari de eerste vaccinaties bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. Deze jonge inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst krijgen twee prikken met het kindervaccin van Pfizer.

“We zetten alle prikken voor de kinderen buiten de schooluren, zowel op weekavonden, woensdagnamiddagen als zaterdagen. De vaccinaties starten nu woensdag en duren, rekening houdend met de nodige twee prikken, minstens zes weken. Net zoals bij de volwassenen nodigt de Vlaamse overheid de kinderen uit”, zegt de Lierse burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

De schriftelijke uitnodiging is al verstuurd en valt eerstdaags in de brievenbus. De ouders kunnen zelf een afspraak te maken. Zo kunnen gezinnen met meerdere kinderen in deze doelgroep ervoor kiezen om broers of zussen samen te laten vaccineren. Ook al is de papieren uitnodiging nog niet in de bus gevallen, kunnen ouders al een afspraak voor hun kind online boeken.

Op de dag van de prik zelf mag er maximaal één begeleider per kind bij zijn. Je dient volgende documenten mee te hebben: e-ticket, Kids-ID of ISI+-kaart van je kind en de ingevulde toestemmingsbrief van de ouders.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier