Djokovic zoekt meteen na ‘vrijlating’ de Rod Laver Arena op voor eerste training: “Bedankt aan iedereen die mij steunde”

Terwijl zoonlief Novak heel laat op de Australische avond na zijn ‘vrijlating’ de Rod Laver Arena opzocht voor een eerste training gaf de familie in Servië een persconferentie. Daarop drukten ze hun dankbaarheid uit over de beslissing van de Melbournse rechter om de 20-voudige grand slam-winnaar toch in het land te houden. Djokovic zelf reageerde kort via twitter.

Marc Vermeiren, jswk

LEES OOK.Novak Djokovic heeft toch recht op visum voor Australië, uitzinnige fans vieren na uitspraak van rechter

Nadat de rechter de deuren had geopend van zijn asielhotel trok het nummer 1 van de wereld prompt de Rod Laver Arena tegemoet, waar hij voor het eerst sinds zijn vertrek uit Europa vorige week dinsdag tennisterrein onder zijn voeten voelde. Zijn reactie beperkte zich tot twee tweets. “Ik kan op dit moment niet meer zeggen dan dank u aan iedereen die mij gesteund heeft en voor iedereen die me aanmoedigde om sterk te blijven. Ik ben de rechtbank heel dankbaar dat ze de schrapping van mijn visum heeft veranderd. Ondanks alles wat er gebeurd is, bleef ik mijn focus op de competitie houden. Ik ben naar hier gevlogen om een van de belangrijkste evenementen te spelen voor die geweldige fans.”

Ook voor de familie van de tennisvedette kwam een einde aan een moeilijke periode. Omringd door een dik dozijn trofeeën van het tenniswonder was het vooral broer Djordje die, in voortreffelijk Engels, op de persconferentie in Servië aan het woord kwam. “Wij zijn Novak altijd blijven steunen, omdat wij weten dat hij een eerlijk mens is, die altijd en overal de wet respecteert. Zijn hele familie heeft hem de voorbije week zoveel mogelijk liefde en steun overgemaakt. Hij is de grootste tennisser aller tijden, maar dit ging niet om sport, dit ging om gerechtigheid.“

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De clan Djokovic liet geen kans onbenut om rechter Anthony Kelly te huldigen. Ouders en broer hadden de hele nacht het proces gevolgd. “Het is een heel lange nacht geweest. Wij zijn judge Kelly dankbaar dat hij de waarheid naar boven heeft gebracht. Het Australische rechtssysteem heeft gefunctioneerd. Wij houden van dat land, waar we al zo vaak zijn geweest. Hopelijk is het nu helemaal voorbij.”

LEES OOK. Kan Novak Djokovic de Australian Open nog winnen na desastreuze voorbereiding? “Hij is een megavechter”

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis