© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Papa worden is een van de mooiste dingen die er bestaan”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Majid Essauiki (47).

“Ik ben in Marokko geboren, maar heb de Spaanse nationaliteit. Twintig jaar lang was Barcelona mijn thuis. Een prachtige stad. Ik heb daar ontzettend graag gewoond. Door het mooie weer, natuurlijk. Maar vooral door de Spaanse mentaliteit. Ik had er veel vrienden. Spanjaarden zijn hele fijne mensen om mee samen te leven.” 

“In 2015 ben ik naar België verhuisd. Nu woon ik in Borgerhout. Ook hier is het goed leven. Alles is hier vlakbij maar het belangrijkste: hier is er werk. In Spanje was dat moeilijk geworden door de crisis. Ik zat in de bouw maar vond geen werk meer in Barcelona. Hier vond ik opnieuw een job in de bouw: bepleisteren, isolatiewerken… Ik kan van alles wat.”

“Ondertussen heb ik ook een gezin. Ik heb een vrouw en twee kinderen. Een dochter van drieënhalf en een zoontje van drie maanden. Ik ben dus nog maar net papa geworden. Vader worden is een van de mooiste dingen die er bestaan. Dat is zo’n speciaal moment.”

“Met mijn kinderen spreek ik Berbers, Spaans en Nederlands. Zelf volg ik Nederlandse les in de avondschool. Met mijn kinderen is het makkelijk om de taal te oefenen. Vandaag ben ik met mijn oudste dochter naar de speeltuin gekomen. Ik heb twee weken vakantie, bouwverlof. Tijd genoeg dus om samen te spelen en om eens een uitstapje te maken.”

 evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio