Politie betrapt dealer met twee levenslange rijverboden onder invloed achter het stuur

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft vrijdagavond een 21-jarige dealer opgepakt in Hoboken. De man probeerde met zijn wagen via het voetpad weg te rijden om aan de politie te ontsnappen. Hij bleek onder invloed van drugs en had bovendien al twee levenslange rijverboden.

Het drugsondersteuningsteam merkte de man vrijdagavond op in een huurvoertuig tijdens toezicht op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. “Omdat er vermoedens waren dat de man zich inliet met het verkopen van verdovende middelen werd hij gevolgd tot in Hemiksem. Daar kon het team inderdaad een drugsdeal vaststellen”, zegt de Antwerpse politie.

De vermoedelijke dealer werd gevolgd tot in de VII-de Olympiadelaan. Daar wilden de inspecteurs overgaan tot een controle, maar de 21-jarige man probeerde via het voetpad weg te rijden om aan de politie te ontsnappen. “Na een korte achtervolging kon hij gevat worden in de Abdijstraat. Onderweg had hij iets uit het raam gegooid. Dit werd gerecupereerd, het pakje bevatte 20 verkoopshoeveelheiden cocaïne. De man had ook 490 euro op zak”, aldus de politie.

Ondanks zijn jonge leeftijd bleek hij al te zijn veroordeeld tot twee levenslange rijverboden. “Er werd een speekseltest afgenomen, waaruit bleek dat de man opnieuw onder invloed was van drugs terwijl hij met de wagen reed. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden.”

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio