Roger en zoon Ward Van den Bergh in hun winkel in

Roger en zoon Ward Van den Bergh in hun winkel in © koen fasseur

’t Klavertje Vier komt naar Promenade en palmt 1.000 vierkante meter in

Kapellen, Kalmthout, Wuustwezel -

Winkelcentrum Promenade in het hartje van Kapellen heeft nu ook 1000 m² winkelruimte voor speelgoed. Die wordt ingevuld door de Kalmthoutse speelgoedwinkel ‘t Klavertje Vier, ook actief in Kalmthout en Wuustwezel.

’t Klavertje Vier neemt de voormalige winkelruimtes over van Bart Smit en Blokker. De familiezaak heeft ook winkels in Kalmthout (Achterbroek), Wuustwezel en Hoogstraten. Zaakvoerder Roger Van den Bergh (59) en zijn zoon Ward (34) leggen in hun nieuwe vestiging uit waarom ze de stap naar Kapellen hebben gezet. Het gaat om pop-ups in de twee winkelruimtes.

Roger Van den Bergh. “Er is nog geen einddatum vastgelegd. De kans dat we in de Promenade blijven met een of twee winkels is ook reëel, maar voor een eindbeslissing is het nog wachten.”

Ward Van den Bergh: “Ons assortiment groeit gestaag en toen we de kans kregen om hier te starten hebben we toegehapt. Qua locatie is de Promenade voor ons een buitenbeentje. In tegenstelling tot onze andere winkels krijgen we hier heel veel passanten. In Achterbroek is dat bijvoorbeeld niet het geval. Klanten komen speciaal naar daar voor hun aankopen. Ons aanbod in Kapellen houdt daarmee rekening. De grote stukken vind je hier niet, wel een aanzienlijk aanbod kleiner speelgoed. Vaak lopen bijvoorbeeld grootouders binnen en kopen speelgoedjes voor de kleinkinderen”, vult Roger Van den Bergh aan.

De grote - tijdelijke - vestiging van Klavertje Vier.

De grote - tijdelijke - vestiging van Klavertje Vier. © koen fasseur

Puzzels

’t Klavertje Vier is al enkele decennia een vaste speelgoedwaarde in het noorden van de provincie. Alhoewel speelgoed ook trendgevoelig is, stelt de Kalmthoutse zaakvoerder vast dat het meest populaire speelgoed niet of nauwelijks verandert. “Lego is en blijft de nummer één. Dat komt onder meer omdat Lego in de loop der jaren is mee geëvolueerd en een erg gevarieerd aanbod aanbiedt. Playmobil blijft een stevige tweede. Gezelschapsspellen staan sterk op drie. Corona en de opgelegd beperkingen zorgen er voor dat bijvoorbeeld puzzels van meer dan duizend stuks in de lift zitten.”

“Tijdens de eerste strenge lockdown in het voorjaar van 2020 moesten we van de ene dag op de andere overschakelen op online verkoop. De eerste zeven weken gingen er toen liefst 7.000 puzzels de deur uit. Nooit eerder gebeurd.”

Ward Van den Bergh: “Sinterklaas blijft natuurlijk een topperiode. Maar speelgoed wordt eigenlijk het hele jaar door verkocht. Dat was vroeger minder. Nu maken we ons in de vijf vestigingen alvast op voor de komende topper en dat is carnaval.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio