©  REUTERS

Novak Djokovic kreeg medische vrijstelling omdat hij vorige maand positieve coronatest afgelegd had

Novak Djokovic kreeg een medische vrijstelling om Australië binnen te raken als iemand die hersteld is van corona. Documenten die zijn advocaten voorlegden in Australië geven aan dat de Serviër op 16 december een positieve test afgelegd heeft.

Wim Conings

LEES OOK.Rechter oordeelt: Novak Djokovic heeft recht op visum en mag in Australië blijven

De Servische superster wil deelnemen aan Grand Slam-toernooi de Australian Open, maar zat sinds donderdag in quarantaine in een bescheiden hotel in Melbourne. Hij hoopte op een medische uitzondering om Australië binnen te raken, maar zag zijn visum geannuleerd. Die annulatie werd op maandag aangevochten in de rechtbank, en Djokovic haalde zijn slag thuis. De rechter oordeelde dat de tennisser recht heeft op een visum. Zijn advocaten hadden tot zaterdag om hun zaak door te geven aan de rechtbank. Uit die documenten bleek dat Djokovic drie weken geleden positief getest heeft.

Djokovic, de nummer 1 van de wereld, heeft zich in het verleden al een paar keer uitgesproken tegen vaccinatie tegen het coronavirus. Maar net die vaccinatie is wel een voorwaarde om Australië in te mogen. Djokovic meldde dinsdag een medische vrijstelling te hebben gekregen en stapte daarna in het vliegtuig naar Melbourne, maar hij werd bij aankomst tegengehouden op het vliegveld. Volgens de Australische autoriteiten kon Djokovic niet voldoende bewijs leveren voor zijn medische vrijstelling. De rechter oordeelde nu dat dat ondertussen wel het geval is.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio