©  BELGA

Teleurstellende Aerts en Iserbyt kennen vandaag WK-ploegmaats

Geen Toon Aerts of Eli Iserbyt op het podium van het BK. De meest regelmatige Belgen van deze winter ontgoochelden in Lombardsijde. Aerts kwam wel sterk uit de startblokken, maar moest in de tweede ronde Van Aert laten gaan en zakte finaal wel naar de zevende plek.

“Een teleurstelling”, gaf hij toe. “Technisch en tactisch heb ik deze wedstrijd totaal fout aangepakt. Ik maakte te veel fouten en vergat te recuperen op de stroken waar het wel kon. Ik ben kwaad op mezelf.”

Nog slechter verging het Eli Iserbyt. Nadat hij zijn start volledig gemist had, verdween de winnaar van de Wereldbeker halfweg uit de wedstrijd.

Ondanks hun matig BK blijven Aerts en Iserby wel de Belgische speerpunten voor het WK op 30 januari in Fayetteville. Vandaag maakt bondscoach Vanthourenhout zijn selectie bekend. Naast de automatisch geselecteerde Wereldbekerwinnaar Iserbyt mag hij nog zeven renners selecteren. Zijn zeker van hun selectie: Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Quinten Hermans en - wellicht - het nummer vier van het BK Jens Adams. (wvo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden