©  Serge Minten

Kangoeroes Mechelen klimt naar officieuze tweede plaats

Wat een topweekend voor ­Kangoeroes Mechelen. Na de winst vrijdag tegen Telenet Giants Antwerp brachten de ­Mane­blussers bevestiging op Limburg United. Met negen op twaalf prijkt Kangoeroes Mechelen dan ook op de officieuze tweede plaats. Het team van coach Kristof Michiels moet de komende weken nog wel drie wedstrijden inhalen.

Patrick Ceulemans

“We zitten in een goede flow, de chemistry is uitstekend, maar het blijft opletten”, zegt coach Kristof Michiels. “Ik constateerde zowel tegen Antwerp Giants als tegen Limburg United te veel bal­verliezen. Ja, ik leg de lat ­misschien hoog, maar als we ­willen blijven bevestigen, moeten die slordigheden uit ons spel.”

De 38-jarige Leuvense coach kent bij de Mechelaars een ­schitterend debuut als head-coach. Na jaren als assistent van Bryan Lynch bij Limburg United en eventjes bij Spirou Charleroi schittert de ambitieuze Michiels dus in zijn eerste job als sportieve baas.

 

 ©  Serge Minten

“Ik ben maar een onderdeel van het geheel. We bouwen met de volledige sportieve staf aan dit succes. En we beseffen dat de keerzijde van de medaille om de hoek loert, vooral in deze ­onzekere coronatijden. Veel ­ploegen missen door besmettingen een pak spelers. Ook mijn ­ex-ploeg Limburg United had daar de voorbije weken last van. Wij blijven daarvan momenteel gespaard. Maar misschien ­hebben wij de volgende weken besmettingen. Daarom zijn deze overwinningen een bonus. Die pakken ze ons richting top vijf en een plaats in de Golden League niet meer af. Maar ik moet ­eerlijk bekennen dat we op meer hopen.”

Tegen Limburg United stond Kangoeroes Mechelen de hele wedstrijd op voorsprong. Het had met Myles Stephens en Mattias Palinckx twee spelers die met een twintiger uitpakten. Vooral de ­24-jarige 2m08 grote Antwerpenaar Palinckx kent een mooi ­debuut in de eerste klasse. Na het uitvallen van de Amerikaanse sterkhouder Nate Grimes (rug/heup) zet de back-up center een mooie stap voorwaarts.

Limburg United 78-98 Kangoeroes Mechelen

LIMBURG UNITED: Littleson 15, Delalieux 21, Benson 4, Dammen 0, Desiron 10, ­Vanderhoydonck 0, Fauconnier 2, Lambot 8, Dedroog 5, Hammonds 2, Blanchart 10, Palmi 1.

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 22, Mukubu 9, Kotrulja 8, Alston 11, Palinckx 24, Loubry 7, Gysbrechts 3, Van Buggenhout 2, Mennes 0, Foerts 8, Brodeur 0.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio