Ben met zijn jongste dochter Bo. 

Ben met zijn jongste dochter Bo. © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “De video-installaties waar ik aan meewerk zijn te zien in musea over heel Europa”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Ben Van den Broeck (35).

“Ik maak producties voor de bekende videokunstenaar David Claerbout. Een keer per jaar houden we een grote opname op locatie. De rest van het jaar doen we de nawerking van de beelden. We zijn nu bijna rond met een productie. Over enkele maanden beginnen we met iets nieuws. Onze laatste productie is een video waar mijn oudste dochter Levi in meedoet. Het is een zwart-witfilm zonder geluid die zich afspeelt rond 1900. Het resultaat zal in een museum te zien zijn als video-installatie.”  

“Waar er zoal werk te zien is waar ik aan meewerkte? In het M HKA, in een museum in Tilburg. Eigenlijk in musea over heel Europa.”

“Vroeger reisde ik vaak, ging ik overal naartoe om te kijken naar de opening. Maar nu heb ik twee dochtertjes en is dat wat moeilijk. Af en toe maak ik ook eigen werk als videokunstenaar. Binnenkort zal er iets kleins van me te zien zijn in een galerie op de Leopoldplaats. Maar eigen werk maken gebeurt nog maar sporadisch nu ik kinderen heb.”

“Vandaag heb ik een dagje verlof. Met de verlengde kerstvakantie zijn mijn dochters toch al een hele tijd thuis, want ze moesten eerder ook een week in quarantaine. Dat maakt dat ze nu al een maand thuis zijn. Dan moet je toch opeens veel tijd vrijmaken. Een aangename verrassing was dat niet. Natuurlijk vind ik het gezellig om met z’n allen samen te zijn, maar dit was toch niet zoals gepland.” evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio