Twee cheques voor in totaal 5.621 euro schenkt Overbroek aan welzijnsschakel De Kar. 

Twee cheques voor in totaal 5.621 euro schenkt Overbroek aan welzijnsschakel De Kar. © Elke Lamens

Overbroekse kinderen schenken ruim 5.600 euro aan welzijnsschakel De Kar

Brecht -

Een recordbedrag van ruim 5.600 euro bracht O’Broek for Life op tijdens de Warmste Week op. De cheques werden vanmiddag aan welzijnsschakel De Kar overhandigd aan de kerststal van Overbroek.

In de week voor 18 december trok een tiental kinderen uit Overbroek van deur tot deur om er sjaaltjes, zelfgemaakte vlammetjes, koekjes, cupcakes en plantjes te verkopen. Dat bracht maar liefst duizend euro op.

“De mensen bij wie we aanbelden, reageerden heel vriendelijk. dat was wel heel leuk”, bekennen de kinderen.

De kinderen verkochten voor 1.000 euro van deur tot deur in Overbroek.

De kinderen verkochten voor 1.000 euro van deur tot deur in Overbroek. © Elke Lamens

Op zaterdagavond 18 december, vond dan de apotheose van O’Broek for Life plaats aan de kerststal van Overbroek op het plein voor de Sint-Willirbrorduskerk. Daarop mocht de organisatie zo’n 150 inwoners verwelkomen voor een gezellig, maar veilig samenzijn voor een hapje en een drankje.

Dat bracht alles samen ruim 4.600 euro op. “Dankzij de rondgang van de kinderen konden we meer mensen bereiken. Dat heeft tot een recordopbrengst van 5.621 euro geleid op deze vijfde editie”, vertelt Mil Donckers tevreden, in naam van de hele organisatie.

Grote pannen

Welzijnsschakel De Kar die zich inzet voor mensen uit Brecht en Sint-Lenaarts met een kleine portemonnee, reageerde enorm dankbaar. “We zijn overweldigd”, reageert Gerty Verboven van De Kar uit Overbroek. “Een heel fijne inzet van de kinderen en van hun ouders voor dit initiatief.”

De kinderen kregen als bedanking een zak snoep van Gerty Verboven van De Kar.

De kinderen kregen als bedanking een zak snoep van Gerty Verboven van De Kar. © Elke Lamens

De kinderen vonden dat De Kar arme gezinnen lekker eten moet geven. “We gaan er grote pannen mee kopen”, liet Verboven alvast weten. “We koken vaak op verplaatsing. Omdat een eetcafé niet kan met corona, hebben we onlangs een afhaalmenu bereid voor 1,5 euro en met die pannen kunnen we dat nog vaker doen in de toekomst. We willen dit graag elke maand doen.”

De kinderen vonden dit een goed plan. De Kar heeft hen alvast uitgenodigd om eens langs te komen zodat ze met eigen ogen kunnen zien waarvoor ze het geld hebben verzameld.

  (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio