© AP

Ze doet het: Nederlands ‘Bommetje’ Jutta Leerdam verlengt op autoritaire wijze Europese titel op de 1.000 meter

Jutta Leerdam heeft met overmacht opnieuw de Europese titel op de 1.000 meter bemachtigd. Ze was met een knaltijd van 1:13.60 ruimschoots sneller dan haar landgenote Femke Kok en de Russin Daria Kachanova.

Vincent Van Genechten

Kok zette in rit één al haar tijd neer en deze bleef ook lang staan, totdat Leerdam in actie kwam. De populaire Nederlandse legde de twee rondjes in Thialf ruim een seconde sneller af dan haar rivale. Leerdam schaatste de vierde tijd ooit in de Nederlandse schaatstempel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twee Russinnen kwamen in de slotrit niet meer in de buurt van Leerdam, al reed Kachanova nog wel naar het brons. Michelle de Jong was de derde Nederlandse, zij eindigde als zesde. Onze landgenote Sandrine Tas gaf verstek door vermoeidheid.

LEES OOK. Het Nederlandse ‘Bommetje’ dat de schaatswereld op z’n kop zet: “Ik vind het heel ouderwets dat je jezelf als vrouw niet zou mogen laten zien”

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio