© Stramien cv

Informatietraject over werken aan Kasteeldreef

Bornem -

De gemeente Bornem start een informatietraject voor de werken aan de Kasteeldreef van de centrumkerk tot aan het kasteel.

Guy Delforge

“Binnen het toeristisch project Van Steen tot Steen langs de Schelde worden dit jaar enkele belangrijke toeristische initiatieven rond het Kasteel van Bornem genomen”, laat de gemeente weten. “We willen als gemeente de inwoners bij elke stap van dit project goed informeren. Daarom begonnen we een informatietraject op onze website waar inwoners meer informatie vinden over het project zelf, de timing van de werken en beeldmateriaal. Ze kunnen er ook inschrijven op een nieuwsbrief met updates en nieuwtjes.”

Heraanleg

“Tussen de kerk en het kasteel wordt de toeristische infrastructuur verbeterd en aangevuld”, zegt Shoban Janssens van de gemeente Bornem. “De verbinding tussen dorp en kasteel wordt daarbij versterkt. Centraal in de beleving van het gebied staat het nieuwe belevingscentrum dat wordt gerealiseerd in de bijgebouwen van het kasteel. De beleving van het landschap begint echter al wanneer je in de kasteeldreef komt met een uitzicht op het kasteel, de Oude Schelde en het uitgestrekte graafschap.”

De komende maanden wordt gewerkt aan een sterkere toeristische uitbouw van het Kasteel van Bornem met een belevingscentrum in de oude paardenstallen van het kasteel en een panoramatoren; de restauratie van de oude eendenkooi; de heraanleg van de Kasteeldreef en de Kasteelstraat als aantrekkelijke verbinding tussen het dorp en het kasteel.

Bedoeling is dat het belevingscentrum klaar is tegen de start van het nieuwe toeristische seizoen, de werken aan de Kasteeldreef duren het hele jaar. (gdb)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio