©  BELGA

Wout van Aert wil koste wat het kost Belgische titel verlengen, want: “Ik ben gehecht aan deze trui”

Als topfavoriet start Wout van Aert (27) zondag in Middelkerke aan het BK veldrijden. Indien Van Aert niet wint, moet hij zijn Belgische trui straks afstaan aan iemand anders. Maar zo ver wil de renner van Jumbo-Visma het niet laten komen.

Maarten Delvaux, Thomas Cami

Het BK veldrijden is de laatste cross van dit veldritseizoen voor Wout van Aert, die eerder deze week meedeelde dat hij het WK in de Verenigde Staten aan zich zal laten voorbijgaan. “Ik denk er nog niet te veel over na dat dit mijn laatste cross is. Het belangrijkste is dat ik deze cross met succes afwerk”, zei Van Aert voor de start van het BK. “Maar ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik voel me goed, en het is een mooi parcours. Ik heb er enorm veel zin in.”

Van regen is er zondag alvast geen sprake in Middelkerke. “Gisteren was het parcours een beetje glibberig, en dat is vandaag meer en meer aan het weggaan. Het zand zal nog meer bepalend zijn, maar ik denk dat dat goed is voor de cross. Er is meer dan genoeg zand, en die stroken zijn echt lastig. Het zal ook moeilijk fietsen worden door de duinen, maar zeker bij de profs kan er daar misschien wel een voorsprong uitgebouwd worden. Je voelt ook dat het vocht toch nog een beetje in het zand zit, dus het wordt echt lastig.”

Van Aert kan zijn vijfde Belgische titel pakken in het veld, maar wat is zijn plan van aanpak? “Ik ben zeker van plan om goed weg te zijn. In het begin komt er bij de hellingen meteen een punt waar je veel tijd kan verliezen als je niet in een goede positie zit. Een goede start is dus zeker aangeraden.”

Die vijfde Belgische titel houdt Van Aert overigens niet wakker: de focus ligt echt op de cross van zondag. “Het groter plaatje is voor mij onbelangrijk, al wil ik vandaag wel winnen voor de prestige. Ik wil heel graag opnieuw Belgisch kampioen worden, want ik ben gehecht aan deze trui. Ik ga hem verdedigen met alles wat ik heb.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio