©  ISOPIX

Tielemans zet Leicester City vanop de stip op weg naar winst in FA Cup, ook Benteke stoot door met Palace

Leicester City heeft zijn match tegen Watford in de Engelse FA Cup gewonnen met 4-1. Youri Tielemans zette The Foxes al na acht minuten op voorsprong vanop de stip. Ook Christian Benteke en Crystal Palace, net zoals Brighton met Leandro Trossard, gaan door naar de vierde ronde.

Jens Heylen

Het doelpunt van Tielemans:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

James Maddison verdubbelde de score, maar Joao Pedro prikte al snel tegen: 2-1 aan de rust. In de tweede helft moest de partij even stilgelegd worden nadat het stadionlicht even zijn zegen gaf. De onderbreking belette Barnes en Albrighton er niet van om de score nog op te drijven tot 4-1.

Ook Benteke en Palace stoten door

Crystal Palace heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Dat via een 1-2 overwinning tegen tweedeklasser Milwall. Christian Benteke kwam in de 64e minuut op het veld.

In het Londense onderonsje startte Milwall het best dankzij een doelpunt van Benik Afobe (17.). Crystal Palace antwoordde na de rust via Michael Olise (46.). De Eagles trokken uiteindelijk aan het langste eind dankzij Jean-Philippe Mateta (58.).

Newcastle gewipt door derdeklasser Cambridge

Newcastle ging het dan weer minder voor de wind. De ambitieuze eersteklasser controleerde de hele wedstrijd maar scoren lukte niet. Wel voor Joe Ironside van Cambridge. In het slot was Newcastle, met kersverse aanwinst Kieran Trippier, nog dicht bij een gelijkmaker en bijkomende verlengingen maar doelman Mitov wilde niet van wijken weten. Einde verhaal voor Newcastle in de FA Cup dus.

Trossard bekert verder na verlengingen

Tegelijkertijd reisde Brighton met Leandro Trossard, die vanop de bank begon, af naar tweedeklasser West Bromwich Albion. De voormalige Genkie kwam op het veld in de 56e minuut, kort nadat Callum Robinson de score voor WBA had geopend (47.). Deze voorsprong bleef staan tot tien minuten voor het einde, toen Jakub Moder de twee ploegen weer op gelijke hoogte bracht (80.). De score bleef gelijk en de twee teams gingen de extra tijd in. De Seagulls namen de leiding via Neal Maupay. De aanvaller stond op de juiste plaats om te scoren uit een vrije trap van Jakub Moder (98.).

Vastgoed

Jobs in de regio