©  BELGA

Beerschot verliest ook van St. Pauli en ziet Rigo meteen uitvallen, Shankland wil weg

Beerschot heeft zijn oefenstage in Spanje afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen St. Pauli, de huidige leider in de Duitse tweede klasse.

kofr, sks

De wedstrijd werd gespeeld in vier blokken van een halfuur. Na 82 minuten opende Christopher Buchtmann de score met een overhoeks schot. In het laatste blok van 30 minuten verdubbelde Maximilian Dittgen de score voor de Duitsers. Woensdag had Beerschot ook al met 2-1 verloren van Heidenheim, dat net als St. Pauli uitkomt in de Duitse tweede klasse.

Een grotere domper dan de nieuwe nederlaag: het uitvallen van Dante Rigo, de eerste wintertransfer van Beerschot. Tijdens een onschuldig duel heeft hij een kneuzing aan de ribben opgelopen. Dat bleek na een bezoek aan het lokale ziekenhuis, waar hij ook snel weer mocht beschikken. Verder onderzoek in België moet uitwijzen hoe ernstig de blessure van Rigo is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Morgen vliegt Beerschot opnieuw naar huis. Volgende week zondag staat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Beerschot trekt dan naar Genk.

Shankland wil weg

Lawrence Shankland ontbrak de voorbije week op stage. De Schotse spits had begin januari positief getest op het coronavirus en zit momenteel in quarantaine in zijn thuisland.

Intussen wordt er in de Schotse media duchtig gespeculeerd over een terugkeer van Shankland. De 26-jarige aanvaller was de voorbije seizoenen in Schotland een garantie op doelpunten en kwam deze zomer voor een stevige transfersom over van Dundee United. Maar Shankland kon bij Beerschot nog maar twee keer scoren in zestien wedstrijden en is naar verluidt ongelukkig op het Kiel. Zijn makelaar is de markt opnieuw aan het afschuimen, al lijkt zijn ex-club Dundee United de enige serieuze kanshebber te zijn. Omdat Shankland dit seizoen nog officiële wedstrijden heeft gespeeld voor Dundee, kan hij immers niet naar een andere (derde) club getransfereerd worden. In hetzelfde seizoen kan je maximaal voor twee verschillende clubs in actie komen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio