Nina Derwael. © ISOPIX

Onduidelijkheid troef: turnt Nina Derwael geen enkele officiële wedstrijd in 2022?

België hoopt zowel naar het EK in München (11-21 augustus) als naar het WK in Liverpool (29 oktober-6 november) een turnteam (mannen en vrouwen) af te vaardigen, maar of Nina Derwael daaraan zal deelnemen, is nog hoogst onduidelijkheid.

Die beslissing zal pas last minute genomen worden, afhankelijk van de fysieke en mentale paraatheid van de 21-jarige Limburgse. Derwael wil met haar nieuwe statuut – olympisch goud, twee wereldtitels en twee Europese titels – enkel deelnemen als ze een volwaardige kans maakt op succes.

Zonder die twee kampioenschappen zal Derwael dit jaar wellicht geen enkele officiële wedstrijd turnen, wat meteen impliceert dat ze na haar gouden oefening van 1 augustus 2021 zo’n anderhalf jaar zonder competitie zal blijven. Ondertussen is ze vroeger dan gepland zo’n tien uur per week aan het trainen in België en Nederland, waarbij ze volgens insiders al een behoorlijk niveau haalt. Derwaels eerste hoofddoel op weg naar Parijs 2024 worden sowieso de wereldkampioenschappen in Antwerpen in september 2023.(mv)

Vastgoed

Jobs in de regio