©  BELGA

Lierse K. speelt gelijk tegen Genkse beloften

In een oefenmatch van twee keer 35 minuten bleef Lierse steken op een 1-1 gelijkspel tegen de beloften van RC Genk. Bij de Pallieters ontbraken met Alex Maes, Yvan Yagan, Kenneth Schuermans en Scott Bitsindou wel vier basispionnen.

kugu

Een slopende trainingsweek, waarin het accent op het aanscherpen van de conditie lag, werd zaterdagochtend afgesloten met een oefenwedstrijd bij een jeugdig RC Genk. Lierse klom er na goed tien minuten op voorsprong, toen Liongola in de grote rechthoek werd gehaakt en Hendrickx de penalty omzette. Nog voor het halfuur klommen de Limburgers langzij. Cutillas leit de debuterende Jens Teunckens kansloos met een fraaie plaatsbal. Na de pauze was Lierse de betere ploeg, kreeg ook nog enkele kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Lierse houdt komende zaterdag nog een laatste generale repetitie in aanloop naar de competitiehervatting op zondag 23 januari op het veld van Moeskroen. Patro Eisden is dan te gast op het Lisp. Aftrap is voorzien om 11 uur.

LIERSE K.: Teunckens, Hendrickx (60’ Kieboom), Glllekens (35’ Laes), Poelmans, De Schrijver, Swinnen, Van Acker (60’ Teunen), Liongola (35’ Stallone Limbombe), De Schryver, Schouterden (60’ Maxime Limbombe), Naessens (35’ Abdallah).

DOELPUNTEN: 11’ Hendrickx (strafschop) 0-1, 26’ Cutillas 1-1.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio