©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen legt Telenet Giants Antwerp opnieuw over de knie

Na de heenmatch heeft Kangoeroes Mechelen voor de tweede keer dit seizoen de Telenet Giants Antwerp over de knie gelegd. De eerste helft was voor de bezoekers. Brown en Mwema hielden hun ploeg in het voordeel. Na de pauze kantelde de match omdat de Giants geen antwoord vonden op de uitblinker Myles Stephens.

Ludo Hendrickx, Patrick Ceulemans

Beide ploegen moesten een belangrijke speler missen. Bij de thuisploeg nog geen Nate Grimes. De Amerikaan, in de door Kangoeroes gewonnen heenwedstrijd nog matchwinnaar en MVP, is onvoldoende hersteld van zijn blessure. Ook coach beghin moest sleutelen aan zijn opbouw. Elvar Fridriksson teste positief en zit in quarantaine. Ook zondag tegen Aalstar zal de Ijslander er niet bij zijn.

Niels Van Den Eynde kreeg het vertrouwen om op de guard te starten en opende ook de score. Kangoeroes antwoordde met driepunters van Mukubu en Foerts. Bij een duel glipte de pink van Brown uit zijn kom, maar de Amerikaan duwde hem zelf terug op zijn plaats en was met een sterke Mwema (2 bommen) de bezieler van een 14-26 bonus na het eerste kwart.

Krotulja bracht de Mechelaars terug in de match naar 21-26. Het was van korte duur want dunks van Roby Rogiers op aangeven van Brown en Van den Eynde gaven de bezoekers terug een tienpuntenbonus.(26-37) Enkele missers en balverliezen van de Antwerpenaren kwamen hen duur te staan want twee bommen later (Mukubu en Ashton) stond het terug 37-41. Met een 39-43 stand halfweg lagen alle opties nog open voor een boeiende tweede helft.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Maneblussers kwamen het beste uit de kleedkamer. De Giants lieten drie minuten lang alleen maar missers optekenen en het voordeel kantelde bij 46-43 dankzij Myles Stephens. De Antwerpse defence was ondertussen een zeef, de samenhang weg, de aanvallende rebound onbestaande en de afwerking ondermaats, zodat de 62-56 bonus voor Kangoeroes na het derde schuifje volledig terecht was.

Een sterke Krutwig kreeg in het vierde kwart terug swung in de ploeg naar 68-66. Brown bracht beide ploegen terug naast elkaar bij 68-68. In een spannende en hectische slotfase konden beide ploegen zich geen missers meer veroorloven. Vrijworpen beslisten uiteindelijk de wedstrijd.

KANGOEROES MECHELEN 79 - 75 TELENET GIANTS ANTWERP

KANGOEROES : Stephens 21, Loubry 4, Mukubu 15, Krotulja 13, Alston 12 , Foerts 3, Palinckx 9, Brodeur 2, Mennes 0

ANTWERP GIANTS : Tiby 2, Van Den Eynde 9, D’Espallier 0, T De Ridder 0, N De Ridder 8, Rogiers 11, Hands 2, Brown 17, Krutwig 10, Mwema 12, Donkor 4

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio