©  RUDY DECLERCK

Uitstel van Filou Oostende in Champions League bezorgt kalendermakers Beker van België kopzorgen

Wat in de BNXTLeague volgens een door alle ligaclubs goedgekeurd protocol niet toegestaan is, kan in de Basketball Champions League wel. Oostende ziet een Europese thuismatch uitgesteld en dat kan gevolgen hebben voor de beker van België.

Peter Rossel

De tweede wedstrijd tussen Filou Oostende en het Bosnische KK Igokea is uitgesteld van woensdag 12 januari naar dinsdag 18 januari. Zeven spelers en twee stafleden van KK Igokea waren daags na de heenmatch besmet met het coronavirus. Een dag later stelden drie spelers van Oostende vast dat ze ook die ziekte hebben opgelopen.

Basketball Champions League begreep dat een nieuwe match tussen beide teams volgende week niet op een gezonde manier kan doorgaan. Die play-ins kennen het formaat “best of three”. Bij een eventuele 1-1-stand heeft de derde en beslissende match vrijdag 21 januari in Bosnië-Herzegovina plaats. Precies dat weekeinde (vrijdag en zondag) zijn de matchen van de kwartfinales om de beker van België tussen Oostende en Bergen voorzien. De Belgische liga gaat voor alle zekerheid al op zoek naar nieuwe data. Terloops: die wedstrijden werden begin december al uitgesteld omdat sommige basketclubs toen niet voor lege tribunes wilden spelen. De beslissing om toen twee weekends van telkens twee matchen uit te stellen, bleek helemaal niet de beste keuze van de ligaclubs.

De Champions League moet de eventuele derde match van de play-ins snel plannen. In de week van maandag 24 januari vangt immers al de Round of Sixteen van de Champions League aan waar Oostende of Igokea ingedeeld wordt in een groep met het Spaanse Malaga, de Roemeense kampioen Cluj en de winnaar van de play-ins tussen Hapoel Jeruzalem en de Oekraïense kampioen Prometey. (rpo)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio