“Wij zijn fier om Breendonkenaar te zijn en willen dat ook uitstralen naar onze medebewoners.” © Guy Delforge

KWB Breendonk klinkt met eigen Duvelglas op 75ste verjaardag

Breendonk -

Het scheelde een paar maand geleden geen haar of de KWB van Breendonk bestond niet meer. De vereniging neemt een nieuwe start en kan nu op haar 75ste verjaardag klinken met een frisse Duvel in een eigen glas.

Guy Delforge

“Vorig jaar besliste onze volleybalploeg om er mee te stoppen”, zegt voorzitter Pauwels. “De meeste spelers waren de veertig voorbij, sommige al ouder dan zestig. Jonge mensen voelen zich niet meer aangesproken om op zondagochtend te gaan volleyballen. Uiteindelijk zaten we met het bestuur samen en na twee stemrondes beslisten we om de pijp aan Maarten te geven en ook te stoppen met onze KWB-afdeling. Maar plots liet Jorden De Boeck van zich horen. Hij wou mee aan de kar trekken en na een gesprek met enkele bestuursleden en KWB-medewerker Jamila Hamddan Lachkar beslisten we om er toch mee door te gaan. Dankzij Jorden hebben we weer de volle moed om door te gaan met de KWB.”

“Je kunt een verenging toch niet laten stoppen net voor haar 75ste verjaardag”, zegt De Boeck. “De volleybalploeg was dan wel de kern van de KWB, maar we voelen nu dat de mensen nog wel lid willen blijven.”

 © Guy Delforge

Ondertussen hebben de bestuursleden hun draai weer gevonden. Voorzitter Luc Pauwels kan rekenen op de steun van Jorden De Boeck, Jan Verheyden, Rene Aerts, Jozef Cleymans, Frans Borghys, Luc Van Der Veken, Leo Verhoeven, Yves Stevens en Pierre De Cuyper. “Wij blijven een vereniging die sociaal-culturele en sportieve activiteiten wil organiseren voor volwassenen”, zegt het bestuur. “Wij zijn fier om Breendonkenaar te zijn en willen dat ook uitstralen naar onze medebewoners. We willen de samenhorigheid tussen de Breendonkenaars in de hand werken door activiteiten aan te bieden en de verwevenheid met het lokale bedrijfsleven onderhouden door hen te betrekken via sponsoring. Bij ons is iedereen welkom en we proberen onze kameraadschap als samenhangende groep over te brengen op onze gemeenschap.”

Allerlei activiteiten

Voor dit jaar plant KWB Breendonk alvast een wekelijks petanque, een jaarlijkse fietstocht, een fabrieksbezoek, gegidst stadsbezoek en een barbecue. Er komt ook weer een nieuwjaarsreceptie en om de twee jaar een buitenlandse reis. Ook op dat vlak bouwde KWB Breendonk een hele traditie op van reizen naar Polen met de volleybalclub.

Ook het idee om naar aanleiding van de 75ste verjaardag een eigen Duvelglas op de markt te

 © Guy Delforge

brengen kwam van Jorden De Boeck. “Het opschrift op het glas zegt al veel”, zegt De Boeck. “Op het glas staat KWB Breendonk 75 x Duvel a match made in heaven en dat klopt ook. De brouwerij Duvel Moortgat ligt in ons dorpscentrum, maar verschillende van onze leden hebben bij Duvel gewerkt of werken er nog. Er is ook een verbondenheid omdat de firma, vooral door sponsoring en het verlenen van logistieke hulp de Breendonkse verenigingen, goed heeft geholpen en nog bijstaat.”

Het Duvelglas is in een beperkte oplage gemaakt, kost 15 euro en is alleen verkrijgbaar in cafés The Q, De Vetten Os en Bloom in Breendonk, Oscaaar in Liezele, De Poutrel in Willebroek en drankencentrale Maes in Londerzeel-Sint-Jozef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners