© Facebook

Nieuwe burgemeester van Malle geeft ludieke nieuwjaarsspeech met tripeltje bij de hand

Malle -

Sanne Van Looy (N-VA), sinds 1 januari burgemeester van Malle, had het zich anders voorgesteld, maar haar eerste nieuwjaarstoespraak werd er een digitale. De nieuwe burgermoeder las ludiek haar nieuwjaarsbrief aan de Mallenaar voor. Ze brak niet volledig met de traditie en stak ook een tripel van Westmalle in de lucht zoals haar voorganger Harry Hendrickx (DBM) 27 jaar deed.

Het filmpje is onder meer te bekijken op de sociale mediakanalen van Malle zoals Facebook. De dertigjarige burgemeester geeft toe dat ze zich haar eerste nieuwjaarstoespraak anders had voorgesteld, “maar met een goed gevuld glas tripel in de hand is het allemaal veel aangenamer”, spreekt ze de inwoners bemoedigend toe. De nieuwjaarsdrink mag dan al afgelast zijn, binnenkort komt er wel een dorpsdrink, belooft Van Looy. Ze bedankt onder meer de brandweer, politie, zorgpersoneel, onderwijspersoneel en de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Voorkempen voor hun inzet.

Voorts belooft ze nieuwe speelpleintjes, veel evenementen zodra het mag zodat Malle kan bruisen en ook investeringen in erfgoed. Zo zal er fors geïnvesteerd worden in kasteel de Renesse. Er komen ook nieuwe voet- en fietspaden aan.

2020 was het jaar van de pandemie, 2021 het jaar van het vaccin en in 2022 hoopt Malle alle inwoners weer een menu te kunnen voorschotelen “met minstens evenveel gangen als dat er coronavarianten zijn”. Ze sluit af met “Malle, 1 januari 2022, uw burgemeester, Sanne” zoals bij een echte nieuwjaarsbrief. kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio