Roland Garros niet in gevaar voor Novak Djokovic, die voor het eerst sinds heisa van zich laat horen: “Bedankt voor de steun”

Novak Djokovic mag in het voorjaar ‘gewoon’ deelnemen aan Roland Garros. Volgens de minister van Sport, Roxana Maracineanu, geldt er in mei in Frankrijk geen inreisverbod voor ongevaccineerden. Mensen die niet gevaccineerd zijn, krijgen in Frankrijk wel te maken met strengere regels, aldus Maracineanu.

Bron: BELGA

LEES OOK. Beetje duivel, beetje engel: waarom het imagoprobleem van Novak Djokovic niet helemaal terecht is

“Hij krijgt weliswaar niet te maken met dezelfde regelingen als de spelers die wel zijn gevaccineerd. Maar hij zal niettemin kunnen meedoen, omdat de protocollen en de gezondheidsbubbel het toelaten”, zei Maracineanu op de Franse radio.

Djokovic moet vrezen voor zijn deelname aan de Australian Open, omdat ongevaccineerden Australië niet inkomen. De Servische tennisser dacht over een geldige ‘medische vrijstelling’ te beschikken, maar het bewijs dat hij daarop recht heeft ontbreekt volgens de autoriteiten. Maandag dient er een rechtszaak.

De 34-jarige Djokovic won Roland Garros twee keer, in 2016 en vorig jaar. De Serviër liet op sociale media voor het eerst van zich horen: “Bedankt aan mensen van over de hele wereld voor jullie onophoudelijke steun. Het wordt enorm geapprecieerd”, schreef hij op zijn Instagram-account.

LEES OOK. Kimmer Coppejans vanuit Melbourne: “Als Djokovic mag blijven, zie ik hem het toernooi winnen“

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio