© atv

Vandalen vernielen voetbalveld van Merksemse club: “Wat bezielt hen?”

Enkele vandalen hebben woensdagnacht het voetbalveld van de Merksemse club F.C. Seja met een auto vernield. Ze reden het veld aan de Laaglandlaan op en gebruikten het als crossterrein, zo blijkt uit de diepe bandensporen in het gras.

“Eerst heb je er geen woorden voor. Daarna voel je heel wat woede en onmacht, want je kan er niets tegen doen. Maar je vraagt je toch echt af wat een mens bezielt om dat te doen”, vertelt Petra Rollier van het bestuur van F.C. Seja aan ATV. Een buurtbewoner merkte de schade op het voetbalveld donderdagmorgen op en verwittigde de club.

Die verwittigden op hun beurt de Antwerpse politie, die ter plaatse kwam voor vaststellingen. Er werd een proces-verbaal opgesteld, maar van eventuele daders is momenteel nog geen spoor. De terreinen langs de Laaglandlaan zijn vrij toegankelijk en trekken bij valavond al langer hangjongeren aan.

Dit weekend speelt Seja opnieuw op het veld, dan moet blijken hoe het gras reageert. “Wat ons het meeste raakt, is dat het werk van onze vrijwilligers teniet is gedaan”, aldus Rollier nog aan ATV. “Dat iemand het in zijn hoofd haalt om dit veld kapot te maken ...” De club hoopt dat er alsnog tips binnenkomen of dat de daders zichzelf kenbaar maken bij de politie. (jtp)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio