©  BELGA_HANDOUT

“Hartelijke ontmoeting” met Jacky Ickx maakte voor Koen Wauters bewogen dag in Dakar goed

Sportief was het donderdag in de Dakar misschien een tegenvaller voor zanger en televisiegezicht Koen Wauters. De hartelijke ontmoeting met autosport-legende Jacky Ickx en zijn echtgenote Kadja Nin in het bivak maakte echter heel veel goed. Wauters en zijn collega teamleden waren onder de indruk.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De dag van Pascal Feryn en Koen Wauters begon niet al te best. “Op weg naar de start van de etappe had ik al mijn nota’s opgesplitst in 500 meter en per 500 meter daar een tijd voor berekend. Druk ik toch bij de start van de etappe net het verkeerde knopje in waardoor de algemene kilometerstand niet begon te lopen en bijgevolg mijn volledige voorbereiding de vuilbak in mocht. Die eerste RT was niet goed, de tweede was een pak beter. De derde RT is na zo’n 15 km geneutraliseerd. Wij werden samen met andere deelnemers tegengehouden. De echte reden is nog steeds niet gekend, maar het zou wellicht om een zandstorm gaan waardoor de vliegtuigen en helikopters niet konden opstijgen en bijgevolg de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd kon worden”, zegt Koen Wauters.

Aangekomen in het bivak was er onverwacht hoog bezoek. “Jacky Ickx en Kadja Nin kwamen tot bij ons gewandeld”, zegt Koen Wauters. “Wij hadden ze bij de start deze ochtend ook al gezien, maar toen had Jacky mij niet herkend. In het bivak stonden ze plots bij ons. Dat was fantastisch. Jacky Ickx is een levende legende. Kadja Nin kende ik een beetje van vroeger, toen onze wegen al eens kruisten op podia. Het was een hartelijke ontmoeting.”

 ©  BELGA_HANDOUT

“Jacky is ook een imposante figuur met heel veel levenswijsheid. Hij was ook enorm te spreken over het Dakar Classic-concept omdat de risico’s eerder beperkt zijn. En toch kan je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe cultuur opsnuiven, een prachtig land doorkruisen en dingen ontdekken. Zoals ik al zei was het een hartelijke en ook een zeer gemeende ontmoeting, van weerskanten. Iedereen van ons team was onder de indruk van de ontmoeting met dit icoon.”

LEES OOK. Dit moet u onthouden van de vijfde etappe van de Dakar-rally

 ©  BELGA_HANDOUT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally