Charles De Ketelaere mag zich de meest waardevolle speler in de Jupiler Pro League noemen. 

Charles De Ketelaere mag zich de meest waardevolle speler in de Jupiler Pro League noemen. ©  BELGA

De Ketelaere met 27 miljoen euro meest waardevolle speler in België, geen speler van Antwerpse club in top-10

Charles De Ketelaere (20) is volgens een update van het gespecialiseerde Transfermarkt de meest waardevolle speler in de Jupiler Pro League: de kandidaat-Gouden Schoen wordt nu op 27 miljoen euro getaxeerd, een stijging met 2 miljoen euro. Nog opvallend: Sergio Gomez (Anderlecht) is de sterkste stijger, met een sprong van 3 naar 9 miljoen euro.

Junior Verbeeke

Transfermarkt specialiseert zich al jaren in de marktwaarde van spelers over de hele wereld, en wordt daarom vaak geconsulteerd in het voetbalwereldje. Donderdag heeft de website de marktwaarden in de Jupiler Pro League geactualiseerd, en daaruit blijkt dat Charles De Ketelaere nu alleen de meest waardevolle speler in onze competitie is. Zijn prijs wordt getaxeerd op 27 miljoen euro (vroeger 25 miljoen). Noa Lang (25 miljoen) en Paul Onuachu (20 miljoen) vervolledigen de top drie. Opvallend: van de vier meest waardevolle spelers in België spelen er drie voor Club.

“Op 20-jarige leeftijd is De Ketelaere reeds een vast lid van de nationale ploeg, en hij heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij veel beter in staat is om zijn statistieken op te drijven”, zegt Bart Tamsyn van Transfermarkt. “Als hij deze ontwikkeling blijft bevestigen, zal deze waarde ook slechts een tussenstap zijn om nog hoger uit te komen naar het einde van het seizoen toe.” De kans dat CDK straks voor 27 miljoen vertrekt, is evenwel klein: Club Brugge mikt op veel meer. De Ketelaere wordt intensief gevolgd door tal van Europese toppers. Hij staat onder andere op het lijstje van Leicester City en AC Milan, en volgens Spaanse media zou zelfs Real Madrid zijn situatie volgen. Een transfer komt er ten vroegste deze zomer.

De marktwaarde van Sergio Gomez (Anderlecht) steeg met 6 miljoen euro.

De marktwaarde van Sergio Gomez (Anderlecht) steeg met 6 miljoen euro. ©  Photo News

Gomez sterkste stijger

Voorts zijn er ook opvallende devaluaties bij Club: Sowah (-2 miljoen) en Maouassa (-4 miljoen) staan in de wintersolden, net als Otasowie en Nsoki. Dat komt omdat het viertal afgelopen zomer duur ingekocht werd en nog niet kon bevestigen. Ook bij Anderlecht mogen ze zich in de handen wrijven: daar is Sergio Gomez (van 3 naar 9 miljoen euro) de sterkste stijger. De linksback was in 28 wedstrijden goed voor 6 doelpunten en 13 assists en wordt in verband gebracht met een overstap naar een topcompetitie. Ten slotte maakt ook Union-aanwinst Kacper Kozlowski zijn entree in de top tien: de middenvelder is maar liefst 10 miljoen euro waard.

Top 10

1) Charles De Ketelaere (Club Brugge, 27 miljoen)

2) Noa Lang (Club Brugge, 25 miljoen)

3) Paul Onuachu (Genk, 20 miljoen)

4) Hans Vanaken (Club Brugge, 16 miljoen)

5) Jhon Lucumi (Genk, 12 miljoen)

6) Yari Verschaeren (Anderlecht, 11 miljoen)

7) Kacper Kozlowski (Union, 10 miljoen)

8) Theo Bongonda (Genk, 9 miljoen)

9) Sergio Gomez (Anderlecht, 9 miljoen)

10) Daniel Munoz (Genk, 8,5 miljoen)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL