©  Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik ben lang niet buiten geweest, maar ik probeer de draad terug op te pikken”

Deurne -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Liliane Keteleers (69).

“Ik ben onderweg naar café De Volksvriend. Ik woon hier wat verder, maar ik kom er pas sinds afgelopen zomer. Er stond een groot terras. En dat sprak me wel aan. Zo ergens alleen binnen gaan, durf ik eigenlijk niet.”

“Ik ben lang niet buiten geweest. Mijn man is zeven jaar geleden gestorven en het is nog maar sinds kort dat ik de draad opnieuw probeer op te pikken. Ik heb niet echt vrienden meer. Mijn schoonzus, dat was mijn beste vriendin, maar zij is samen met mijn broer een paar jaar geleden overreden op de Bisschoppenhoflaan. En kort daarna zijn ze ook gestorven.”

“Ik ben veel depressief geweest, maar op café gaan helpt me er wel bovenop. Anders zit ik maar alleen thuis. Corona maakte dat er niet gemakkelijker op. Ik heb niet echt hobby’s, maar poets veel om mijn gedachten te verzetten. Maar door hier af en toe eens een glaasje witte wijn te komen drinken, kom ik terug onder de mensen.”

“Ik ben ook terug naar de markt aan het gaan. Ook dat heb ik lang niet meer gedaan. Maar stilletjes aan, stapje per stapje, gaat het beter. Ik wandel veel en probeer nieuwe dingen uit.”

Liliane Keteleers 

Liliane Keteleers ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio