De Nederlandse politie loste enkele waarschuwingsschoten in Massenhoven. 

De Nederlandse politie loste enkele waarschuwingsschoten in Massenhoven. © rr

Verdachten van homejacking klemgereden in Massenhoven na spectaculaire achtervolging vanuit Nederland

Vier verdachten van een gewelddadige homejacking in Nederland zijn woensdagnacht na een spectaculaire achtervolging klemgereden en opgepakt in Massenhoven (Zandhoven). Een van de verdachten sprong in het Albertkanaal om te ontkomen, maar werd uit het water gevist.

De gewapende overval vond woensdagnacht rond 3.30u plaats in een boerderij in de Pannenhoefsebaan in Rijsbergen, in de buurt van Breda. De bewoners werden opgeschrikt door kapotgeslagen glas en stonden voor ze het goed en wel beseften oog in oog met vier overvallers. Een van de bewoners raakte gewond bij de overval en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Of de daders buit konden maken, is nog onduidelijk. In hun vlucht reden de overvallers met hun Toyota plots de politie tegemoet. In plaats van te stoppen, manoeuvreerde de vluchtwagen zich langs de politiewagen en ging die er met hoge snelheid vandoor. De politie zette meteen de achtervolging in.

Via de E19 staken de overvallers in Minderhout de grens over met België. “Eens in België kreeg de Nederlandse politie bijstand van de federale wegpolitie en de lokale politiezones Noorderkempen, Grens, Voorkempen, ZARA en Politiezone Antwerpen”, aldus woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Albertkanaal

“De achtervolging verliep via Hoogstraten, Rijkevorsel, Oostmalle, Zoersel en zo over de N14 richting Zandhoven. Aan de park-and-ride in Massenhoven pikte ook het snelleresponsteam (SRT) van PZ Antwerpen aan”, zegt Aerts. Het vluchtende voertuig koos het jaagpad langs het Albertkanaal. “Op een bepaald moment probeerden de inzittenden te voet verder te vlucht, waarop de Nederlandse politie enkele waarschuwingsschoten heeft gelost.”

Het SRT kon drie verdachten meteen arresteren. Een vierde man sprong in het Albertkanaal om te proberen ontkomen, maar kon uit het water gevist worden. Het viertal, twee mannen van 19 jaar en twee minderjarigen van 17 en 15 jaar oud, werd overgebracht naar het cellencomplex van Lier in afwachting van hun eventuele overlevering aan Nederland. (kma, nelo, jtp)

Auto's in de kijker

Jobs in de regio