© atv

Politie klist inbrekers in Berchem dankzij alerte buren

Berchem -

De Antwerpse politie heeft donderdag twee mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in een woning in de Generaal Capiaumontstraat in Berchem. De bewoners waren op reis, maar een alerte buur had het inbraakalarm gehoord en verwittigde de politie.

De politie stuurde meteen verschillende interventiepatrouilles en het snelleresponsteam ter plaatse. Het werd meteen duidelijk dat de woning doorzocht was en dat twee verdachten naar de tuin waren gevlucht. “Er startte een achtervolging over de tuinmuren en door verschillende tuinen. De verdachten kwamen in de Velodroomstraat opnieuw op de openbare weg en vluchtten verder over de Singel richting de Antwerpse Ring”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Een interventiepatrouille kon een van de mannen vatten tussen de Zurenborgbrug en de Borsbeeksebrug. “Hij was in het bezit van enkele spullen afkomstig uit de getroffen woning”, aldus Migom. De tweede verdachte kon ondanks een sweeping in de omgeving ontkomen, maar even later trof de politie een fiets aan die mogelijk gebruikt was door de verdachte.

De politie kon die fiets linken aan een pand dat recent gecontroleerd werd in Deurne en ging ter plaatse. Daar werd de man aangetroffen en gearresteerd. “In de woning was nog een derde man aanwezig die ook werd meegenomen voor verder onderzoek. Ze verbleven alle drie illegaal in ons land”, zegt de politie. In de woning trof de politie nog verschillende spullen aan die mogelijk ook gestolen waren. De lokale recherche is een onderzoek gestart.

jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio