Simulatie van de geluidswand in Burcht .

Simulatie van de geluidswand in Burcht .© Lantis

Geluidsschermen langs E17 in Burcht volgende week geplaatst

Burcht -

Langs de E17 in Burcht wordt in de week van 10 januari gestart met de bouw van de geluidsschermen in het kader van de Oosterweelwerken. De schermen worden 8,5 meter hoog afgewerkt in hout.

Rebecca Van Remoortere

Een belangrijke voorwaarde voor de Oosterweelwerken in Zwijndrecht en Burcht was het gevoelig verminderen van de geluidsoverlast van de autosnelweg. Er komen geluidsbermen langs de E17, de E34 en de R1. Op de locaties waar er niet voldoende ruimte is voor een berm bouwt Lantis, de Oosterweelbouwheer, een scherm.

In Burcht worden die schermen langs de E17 vanaf volgende week geplaatst. Die komen er tussen complex Zwijndrecht en het knooppunt Antwerpen-West. De schermen worden afgewerkt in hout en voorzien aan de zijde van de bewoning een groene wand met begroeiing.

De werken starten ter hoogte van de Pastoor Coplaan en gaan zo in de richting van Antwerpen-West. Ze duren tot het najaar van 2022.

Aan de zijde van Zwijndrecht werden al glazen geluidsschermen geplaatst, de schermen langs Burcht worden dus afgewerkt in hout.

Tussen de complexen van Kruibeke en Zwijndrecht komt er langs de zijde van Burcht een groene geluidsberm. Daarvoor is momenteel nog te weinig ruimte beschikbaar. Via de gemeente loopt een procedure tot grondverwerving om de nodige ruimte vrij te maken. Volgens de huidige planning start de bouw van die berm in 2023, maar dat is onder voorbehoud van de lopende procedure.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio