De nachtelijke controle in Berchem. 

De nachtelijke controle in Berchem. ©  RR

Nachtelijke controles op elf adressen na ontploffing in Turnhout, Berchemse getuigt: “Gelukkig was ons gasfornuis wel in orde”

Berchem -

Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de oorzaak van de zware gasontploffing in de Boerenkrijglaan in Turnhout op de oudejaarsdag wellicht lag bij een foutieve installatie van de gaskraan. De bewuste firma zou ook op elf andere plaatsen een gasvuur hebben geïnstalleerd. Om elk risico uit te sluiten, gingen parket en politie maandagnacht meteen over tot actie. “Gelukkig was alles in orde”, getuigt een vrouw uit Berchem die op een van de elf gecontroleerde adressen woont.

LEES OOK. Fout bij installatie gaskraan wellicht oorzaak ontploffing in Turnhout, ook controles op elf andere locaties

Op elf locaties in Antwerpen, Deurne, Wilrijk, Kontich en Schaarbeek werden meteen controles uitgevoerd door de lokale politiezones in samenwerking met de brandweer en de nutsmaatschappijen. De nachtelijke controles bleken op alle locaties geruststellend.

“Ze wilden ons nieuwe gasfornuis controleren”, zo vertelt een vrouw uit Berchem, bij wie maandag ook werd aangeklopt. “Gelukkig was alles in orde. Ons gasfornuis was op 23 december geïnstalleerd, op dezelfde dag als die andere gasfornuizen. Allemaal fornuizen van verschillende merken, blijkbaar. Ze werden allemaal op dezelfde dag geplaatst. Door hetzelfde onafhankelijke bedrijf, waar ook de zaak waar wij ons fornuis kochten, beroep op deed.”

LEES OOK. Expert na ontploffing in Turnhout: “Controles op onderhoud van gasinstallaties compleet ontoereikend”

“Belangrijk om weten is dat het om een alleenstaand geval gaat”, zei Kassandra Driezen van socialehuisvestingsmaatschappij De Ark, de eigenaar van het bewuste gebouw in Turnhout. “Ook ons appartementsgebouw aan de overkant is meteen gecontroleerd en daar schuilt geen gevaar. De ontploffing was absoluut geen gevolg van een structureel probleem aan het gebouw. Een grote geruststelling. We laten het parket nu verder hun onderzoek voeren.”

(brip, cel)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio