©  Facebook Lierse K.

Jens Teunckens (ex-Antwerp) nieuwe doelman van Lierse K.: “Hoogste tijd om continu tussen de palen te staan”

Lierse K. duikt na de winterstop met een nieuwe doelman het laatste deel van de competitie in, nadat de Pallieters woensdag een overeenkomst bereikten met de bijna 24-jarige Jens Teunckens. Die komt over van het Nederlandse RKC Waalwijk, waar hij zijn contract eerder op de dag had ontbonden.

Kurt Guldentops

Jens Teunckens is een voormalig jeugdinternational, die op het hoogste vlak debuteerde bij Club Brugge. In januari 2018 werd de doelman een half seizoen uitgeleend aan Antwerp, dat hem nadien definitief overnam. Teunckens zou op de Bosuil echter gedurig in de schaduw van Sinan Bolat leven. Medio 2020 werd zijn aflopend contract er niet verlengd. Met het Cypriotische AEK Larnaca vond de Kempenaar echter meteen een nieuwe club. Teunckens speelde negen van de eerste elf competitiematchen, maar toen coach Joan Carrillo werd ontslagen, verloor hij zijn basisplaats. Begin dit seizoen trok hij dan naar RKC Waalwijk in Nederland.

“Een hele warme, familiale club”, blikt Jens Teunckens terug. “Ik streek er de laatste uren van de transferperiode neer en wist dat ik niet als eerste doelman zou starten. Ik was vastberaden om me op te werken in Waalwijk, maar door corona speelden we amper oefenmatchen. Zo restte me enkel de trainingen om me te tonen.”

Niet het scenario dat Jens Teuncken voor ogen had. De doelman wordt nog deze maand 24 jaar en wil stilaan aan spelen toekomen. “Het is de hoogste tijd om continu tussen de palen te staan. Met minder zal ik ook geen vrede nemen op het Lisp. Ik zal de komende weken keihard naar de hervatting van de competitie toewerken. Ik heb met Club Brugge en Antwerp ronkende namen op mijn cv staan en beleefde er mooie momenten, maar nu is het vooral tijd om zelf minuten te happen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al in het tussenseizoen was er een stevige flirt tussen Lierse en Jens Teunckens, maar tot een overeenkomst kwam het toen niet. “Omdat het water nog te diep was”, verklaart het sluitstuk. “Ik had nog een lopend contract in Cyprus en dus was de hele operatie voor Lierse financieel niet haalbaar. Nu lagen de kaarten anders. Ik hoefde niet lang na te denken toen de club opnieuw kwam aankloppen.”

Teunckens wacht in Lier de opdracht om de Pallieters na een fletse 8 op 30 alsnog mee naar een rustig seizoen te leiden. “Die ambitie werd me heel duidelijk gemaakt. De eerste opdrachten na de winterstop worden dan ook meteen heel belangrijk. Maar ik ervaar vooral heel veel nuchterheid in deze club. Lierse wil groeien, maar geen stappen overslaan. Het Belgische accent dat wordt gelegd, moet ons toelaten om heel vlot en sterk te communiceren en een hechte groep te smeden. Ja, ik zie het helemaal zitten.”

Met de komst van Jens Teunckens lijkt Lierse overigens meteen ook klaar met zijn wintertransfers. De sportieve cel behoudt verder het vertrouwen in de huidige groep, die zich na de 8 op 30 voor de jaarwisseling absoluut meteen moet herpakken in het nieuwe jaar. Dat werd ook coach Tom Van Imschoot duidelijk gemaakt. Lierse herneemt de competitie met twee uitmatchen bij Moeskroen (23/01) en Lommel (28/01).

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws