© Jan Van der Perre

Nieuwe bewegingsapp combineert Pokémon Go, geocaching en Strava

Antwerpen -

Het district Antwerpen wil haar inwoners aan het bewegen krijgen met Hitta. Dat is een route- en bewegingsapp die het midden houdt tussen Pokémon Go, geocaching en sportapp Strava. De gebruikers van de app gaan al lopend of wandelend op zoek naar aangeduide locaties in het district om zo punten te verzamelen.

Rebecca Van Remoortere

Goede voornemens zijn er om tegen eind januari weer overboord te gooien. Maar niet als het aan het district Antwerpen ligt. Met een nieuwe applicatie moeten inwoners gemotiveerd blijven om buiten te komen om te wandelen, lopen, fietsen of skaten. Op de app staan verschillende checkpoints aangeduid, van het Kiel tot de Luchtbal en de Antwerpse parken tot Linkeroever. De app stelt verschillende routes voor die langs die checkpoints gaan. Door er te passeren kunnen gebruikers de locaties afvinken en verdienen ze punten.

Er zijn ook specifieke themaroutes, zoals een route met de belangrijkste plaatsen en informatie in het kader van honderd jaar Olympische Spelen. In de toekomst komen er routes met nieuwe thema‘s bij, zoals bijvoorbeeld een kunstroute, een route rond het WK voetbal en een route om de groene plekken in het district te ontdekken.

De app is een voorbeeld van oriëntatiesport, wat vooral in Scandinavië heel populair is. Hitta betekent dan ook vinden in het Zweeds. Het Antwerpse bedrijf KONO ontwikkelde de app voor het district Antwerpen.

Jeremy Genar en Koen Wilensens van KONO testen de app uit samen met districtsschepen van Sport Charlie Van Leuffel (N-VA). © Jan Van der Perre

“Wij zijn een bedrijf dat werkt rond oriëntatiesport. We organiseren wedstrijden en ontwikkelen nu dus ook applicaties. Hitta is de pionier in Vlaanderen. In Zweden bestaat oriëntatiesport al lang. Dan trekken lopers vaak de bossen in met een kaart in de hand op zoek naar verschillende locaties. De laatste jaren wint de sport ook aan populariteit in steden en niet enkel in de natuur”, zegt Koen Wilsens van KONO.

Hitta heeft nu al vijftien verschillende routes beschikbaar. Die worden nog uitgebreid en ook het spelelement wordt belangrijker. De gebruikers zullen meer in interactie kunnen gaan, het laatste checkpoint van elkaar kunnen afnemen en medailles verdienen door mijlpalen te halen in de app. Volgend jaar komt er door augmented reality een nieuwe weergave bij het ontgrendelen van checkpoints. Ook de link met sociale media wordt verder ontwikkeld.

In het voorjaar organiseert het district een evenement, waarbij de gebruikers in de bloemetjes worden gezet en deelnemers de app samen live kunnen ontdekken met onder meer een Instagramroute en een competitieve route.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners