Cuypers aan de bal in Oliva. 

Cuypers aan de bal in Oliva. © BELGA

AA Gent toont interesse voor Hugo Cuypers (KV Mechelen), Bateau vertrekt gratis

De sterke eerste seizoenshelft van Hugo Cuypers bij KV Mechelen (zes goals, zeven assists) is zoals verwacht niet onopgemerkt gebleven bij de Belgische topclubs. Met name AA Gent zou geïnteresseerd zijn in de 24-jarige aanvaller.

Thomas Standaert

Door het vertrek van Tarik ­Tissoudali naar de Africa Cup zitten de Buffalo’s, die sowieso nog op zoek zijn naar aanvallende versterking, niet breed in de spitsen. Bij KV zijn ze echter niet geneigd om Cuypers, die nog tot 2025 onder contract ligt, al na een half jaar te laten vertrekken tenzij er een niet te weigeren transfersom op tafel wordt gelegd. Van die som zou bovendien ook nog een deel naar Cuypers’ vorige club Olympiacos gaan als doorverkooppercentage.

Aangezien AA Gent deze winter geen grote transferuitgaven wil doen, lijkt het dossier dan ook weinig kans op slagen te hebben voor de Buffalo’s. Pittig detail: net als KV Mechelen brengt AA Gent zijn winterstage door in het Spaanse Oliva. Beide clubs delen hetzelfde hotel en trainen op velden die tegenover elkaar liggen.

Bateau vertrekt gratis

Ondertussen is het wachten op de officialisatie van de transfer van Sheldon Bateau naar Samsunspor. Bateau kan in Turkije een contract voor 2,5 jaar tekenen en zich financieel verbeteren. KV wil hem die kans niet ontzeggen en laat hem gratis vertrekken als teken van erkenning voor bewezen diensten.

Vrijdag om 14 uur speelt KV Mechelen zijn enige oefenwedstrijd op Spaanse bodem tegen de Duitse derdeklasser Wiesbaden. Omdat er geen andere oefentegenstander beschikbaar is, zal er 4x30 minuten worden gespeeld om zoveel mogelijk spelers speelritme te laten opdoen.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio