De drukke Kromstraat in Ranst wordt vanaf 11 januari afgesloten. 

De drukke Kromstraat in Ranst wordt vanaf 11 januari afgesloten. © SL

Wommelgem vangt maandenlang verkeer op van opgebroken Kromstraat

Ranst/Wommelgem -

Vanaf dinsdag 11 januari starten ingrijpende riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat in Ranst. Daardoor zal de Kromstraat maandenlang worden afgesloten. Plaatselijk en doorgaand verkeer wordt omgeleid over grondgebied Wommelgem. Het zal daardoor een pak drukker worden in de Herentalsebaan, Kastanjelaan, Boerenkrijglaan en Schawijkstraat.

De Kempenlaan of N116 loopt straks dus dood op de werf van de Kromstraat. De omleiding richting Ranst loopt over de Herentalsebaan in Wommelgem. De hele duur van de werken wordt de Herentalsebaan eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt met de Vremdesteenweg.

“We zijn ons ervan bewust dat dit in de straat tot meer verkeer zal leiden. Daarom zullen we de omleiding regelmatig evalueren en maatregelen nemen als die nodig blijken”, laat Aquafin weten, dat de werken uitvoert.

Het verkeer naar Ranst volgt de Herentalsebaan Wommelgem (eenrichtingsverkeer), Herentalsebaan Ranst (eenrichtingsverkeer) en Ranstsesteenweg.

Het verkeer naar Wommelgem rijdt langs de Kastanjelaan, Boerenkrijglaan en Schawijkstraat. In de Schawijkstraat geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Boerenkrijglaan richting Kromstraat.

Onder meer de winkels Jumbo, Aldi, Kruidvat, slagerij Vleesmeester en horecazaak Hof van Ranst zullen minder vlot bereikbaar zijn omdat de Kromstraat opgebroken zal zijn vanaf de Schawijkstraat tot net voorbij de Spruitershofstraat.

Fietsers rijden in beide richtingen van de N116 (Kromstraat) naar de Profeetstraat, Sint-Antoniusstraat en Herentalsebaan.

Op dit kaartje zijn naast de werfzone ook de omleidingen opgenomen.

Op dit kaartje zijn naast de werfzone ook de omleidingen opgenomen. © Aquafin

De Lijn zal haar traject aanpassen en tijdelijke haltes voorzien. De vervoersmaatschappij informeert de reizigers aan de betrokken haltes en verwijst ze door naar de tijdelijke stopplaatsen. Meer informatie op www.delijn.be.

Vrachtwagens met bestemming Ranst Oost rijden via de R11 en de E313 tot afrit Massenhoven. Deze omleiding (in het rood) geldt tot de zomer 2022. Vanuit Turnhout rijdt het vrachtverkeer via de afrit N14 in Zoersel. Naar Ranst West en Wommelgem gaat de omleiding via de E313, afrit Wommelgem.

Deze omleiding geldt tot het einde van de zomer 2022. Daarna gaan de werken in de Kromstraat een nieuwe fase in en wordt de omleiding aangepast.(jaa )

Het nieuwe wegprofiel van de Kromstraat. Fietsers krijgen brede van de weg afgescheiden fietspaden.

Het nieuwe wegprofiel van de Kromstraat. Fietsers krijgen brede van de weg afgescheiden fietspaden. © Aquafin


 

 © Aquafin

Vastgoed

Jobs in de regio