©  Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik werk al sinds mijn 15de, dat is genoeg geweest”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Linda Van der Wangen (65)

Ik ben met pensioen, maar ben de laatste twintig jaar in een woonzorgcentrum voor gehandicapten aan de slag geweest. Dat was zwaar werk, zowel fysiek als mentaal. Het was wel een heel dankbare job.

Nu heb ik dus alle dagen vakantie en daar geniet ik met volle teugen van. Ik werk al sinds mijn 15 jaar. Dat is genoeg geweest. Nu maak ik tijd voor mezelf. Kruiswoordraadsel, af en toe eentje gaan drinken of gaan wandelen. Ik doe van alles en heb altijd tijd te weinig. Mijn man is nu gaan fitnessen in het nieuwe sportcomplex Groot Schijn, dus ik heb het kot voor mij alleen. Dat mag al eens.

Als het zoals nu droog en mooi weer is, moeten we daar van profiteren. Samen met Diva, mijn hondje. Het is een echte diva – of dat denkt ze toch.

Ik heb het niet voor de winter. Er zijn mensen die daarvan houden, maar ik ben een zonnekind. Ik tel nu al af naar de lente. Ik ben blij dat de dagen beginnen lengen. De herfst en de winter zijn niet mijn ding.  Jan Stassijns

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio