Wim Bollaert bereidde zich al stevig voor op zijn schepenambt. 

Wim Bollaert bereidde zich al stevig voor op zijn schepenambt. © RR

Bollaert lost ervaren Vuylsteke de Laps af als schepen: “Een markt voor Hove zou een mooie realisatie zijn”

Hove -

De partij Fan van Hove voerde een verjonging door in zijn schepenambten. Luc Vuylsteke de Laps (66) werd raadslid om Wim Bollaert (39) de kans te geven schepen te worden in de gemeente.

Filip Spoelders

De wissel was van bij het begin van deze legislatuur aangekondigd. “Luc wou bij de gemeenteraadsverkiezingen de ploeg nog één keer trekken om na drie jaar voor verjonging te gaan. Hij blijft in de gemeenteraad en zal er met bijna veertig jaar aan ervaring steeds zijn om raad te geven. Uiteraard zal ik mijn eigen accenten leggen, maar Luc zie ik zeker als mijn politieke mentor”, vertelt Wim Bollaert.

Scouts en jeugdraad

Zelf is hij afkomstig uit Mortsel en woont hij sinds 2010 in Hove. “In Mortsel doorliep ik een klassiek parcours met speelpleinwerking, scouts en de jeugdraad, waarvan ik ook enkele jaren voorzitter was. Zo kwam ik in contact met de lokale politiek. Na mijn verhuis naar Hove klopte ik snel aan bij Luc om bij CD&V te komen. Niet veel later schreef ik mee aan het verhaal van het kartel Fan van Hove.”

Begin deze legislatuur betrad Bollaert de gemeenteraad. “Ik heb de afgelopen jaren uitgekeken naar dit moment om er met volle goesting aan te beginnen. Ik heb niet gewacht tot 1 januari om er in te vliegen. Ik heb verschillende medewerkers gesproken en trok zelf naar de burgers om kennis te maken.”

Open ruimte

De bevoegdheden van Vuylsteke de Laps verhuizen integraal naar Bollaert. Zo zal hij zich bezighouden met onder andere omgeving, lokale economie en financiën. “Omgeving wordt de volgende jaren zeer belangrijk in Hove. Ons vlekkenplan en beeldkwaliteitsplan moeten omgezet worden naar een ruimtelijk beleidsplan. Het behoud van open ruimte in evenwicht houden met de bouwdruk is complex en heel Hove is ermee bezig.”

Op het vlak van lokale economie werkt hij aan een nieuw initiatief voor Hove. “De voorbereidingen zijn onder Luc reeds opgestart, maar het zou een mooie en toffe realisatie zijn om zo snel als mogelijk een wekelijkse markt te organiseren in Hove. Iedereen staat er achter en de marktbevraging is lopende. Verder hoop ik dat het feest voor 750 jaar Hove in 2022 zonder veel belemmeringen mag doorgaan, want er worden prachtige activiteiten voorbereid.”

Bollaert zal het schepenambt combineren met zijn functie bij de CD&V Antwerpen.

Vastgoed

Jobs in de regio