Archiefbeelden uit 2020. 

Nieuwe bewoner Kristof uit ‘Big Brother’ is geen onbekende in Stabroek

Het nieuwe seizoen van Big Brother is maandagavond uit de startblokken geschoten. Een geheime negende bewoner zorgde meteen voor spanning. In Stabroek is die bewoner, Kristof Carpentier (echte naam Timmermans), geen onbekende. Hij vergaarde verschillende Belgische titels in het judo en begon in 2018 aan een nieuwe carrière als schlagerzanger.

De 30-jarige Kristof uit Stabroek moet voor “de vrolijke noot” zorgen in het Big Brother-huis. Hij kreeg tijdens de aflevering van maandagavond meteen een geheime opdracht.

Kristof stamt uit een muzikale familie. Vanaf zijn 6de is hij ook al bezig met vechtsport. Als jeugdige judoka werd hij twee keer Belgisch kampioen en later ook drie keer universitair kampioen. Onder de naam Kristof Carpentier – een knipoog naar het Amerikaanse duo The Carpenters – begon hij in 2018 ook aan een carrière als schlagerzanger.

“Eigenlijk begon alles eerder als een grap. Ik had een liedje geschreven over Nonkel Ronny en geld dat niet gelukkig maakt. Samen met mijn muzikale vriend en dj Matthias Dierckxsens zetten we er beats en bassen op en maakten zo een eigentijds klinkend levenslied. Dat sloeg meteen aan en dus begon ik ook andere nummers te schrijven, met elektronische muziek.”

In de video bovenaan zie je Kristof Carpentier bezig tijdens een rusthuistour tijdens de lockdown in 2020. Op verschillende plaatsen in de regio beurde hij bewoners van wzc’s op met zijn meezingers.

LEES OOK. Kritiek op nieuwe stem in ‘Big Brother’, makers reageren: “We willen dit zo snel mogelijk oplossen”

inke, evdw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio