De fietsostrade loopt aan het station van Katelijne dwars over de parking. 

De fietsostrade loopt aan het station van Katelijne dwars over de parking. © Gil Plaquet

Provincie keurt vergunning voor heraanleg fietsostrade goed: “Situatie wordt veel veiliger”

Sint-Katelijne-Waver -

Het provinciebestuur heeft het licht op groen gezet voor de heraanleg van de fietsostrade aan het station in Sint-Katelijne-Waver. De gevaarlijke situatie waarbij fietsers dwars over de parking moeten rijden, wordt er aangepakt. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken later dit jaar van start gaan.

De fietsostrade F1 tussen Mechelen en Antwerpen loopt in Sint-Katelijne-Waver dwars over de parking aan het station. “Die situatie zorgt al jaren voor onveilige situaties. Fietsers en automobilisten komen er met elkaar in conflict”, zegt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw (N-VA). “Een heraanleg van de fietsostrade dringt zich dan ook op.”

Het gemeentebestuur wil de fietssnelweg graag verplaatsen. “We verleggen de fietsostrade van het midden van de parking naar de kant van de tuinen”, zegt De Pauw. “Het provinciebestuur verleende recent de bouwvergunning en zette daarmee het licht op groen. Maar dat wil niet zeggen dat de werken meteen van start kunnen gaan. Nu moeten we de gronden van de NMBS verwerven en een aannemer aanstellen. Dat kan nog even duren.”

Hoe lang de werken nog op zich zullen laten wachten, is op dit moment niet duidelijk. “We zijn afhankelijk van de NMBS en de aangestelde aannemer”, klinkt het. “Maar het is wel onze ambitie om het project dit jaar te realiseren zodat we de fietsveiligheid in de gemeente kunnen verbeteren.” (svds)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio